PUBLICITAT

Els estatuts del Col·legi d'Advocats, avui a debat

  • La necessitat del quòrum del 80% dels col·legiats és el que dificulta l'aprovació
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Advocats i professionals de la justícia en una cerimònia de la Toga. Foto: TONY LARA

Tot està a punt per l'aprovació dels estatuts del Col·legi d'Advocats i no es preveu que hi hagin moltes divergències perquè el passat mes de gener ja es va celebrar una assemblea per aquest motiu que al no reunir el suficient quòrum s'ha traslladat fins avui. L'aprovació dels estatuts del Col·legi d'Advocats obliga a la votació de gairebé el 80% dels lletrats registrats, la qual cosa complica que pugui dur-se a terme «per els problemes d'agenda de tothom», va explicar el degà del col·legi, Jean Michel Rascagneres.

Elaborats els estatuts des del gener, i debatuts per la gran majoria dels lletrats, la principal preocupació del col·legi, ara, és que es pugui aconseguir aquest quòrum necessari. Per aquest motiu, i des de fa un mes i mig, el Col·legi d'Advocats ha treballat en la difusió de la convocatòria de l'Assemblea General que se celebra avui a l'Hotel Crowne Plaza de la capital. Rascagneres va assenyalar que des del col·lectiu s'ha treballat per aconseguir molts vots delegats possibles, per la impossibilitat d'alguns lletrats a acudir-hi.

Dels 300 advocats que formen part del col·legi, la meitat són els que exerceixen i tenen un doble vot i l'altra meitat, no exercent, té un vot simple. L'aprovació doncs, és la tercera part dels vots. Aquesta és la segona convocatòria per l'aprovació dels estatuts necessaris per adaptar-se a la llei dels col·legis i de les professions liberals.

Als nous estatuts, com ja es va anunciar al gener passat, es contemplen algunes mesures noves i d'altres demandades pel col·lectiu. Pel que fa aquestes últimes, les noves línies que regeixen el col·lectiu dels lletrats andorrans contemplen la possibilitat de fer publicitat dels serveis dels advocats que a la resta de països europeus ja es pot fer però que al Principat encara està restringit. Els requisits que hauran de complir els anuncis seran algunes de les qüestions a concretar.

Per altra banda, els nous estatuts contemplen l'obligatorietat d'una formació posterior especialitzada en Dret andorrà, una qüestió que va estar debatuda en la primera assemblea general en la que es preveia aprovar i que avui es posarà de nou sobre la taula. Determinar una tipologia de despatxos i altres sis esmenes més són les novetats que els lletrats hauran d'aprovar avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT