PUBLICITAT

Mamers exigeix més esforços però renova l'Andros per dos anys

  • L'amo de la competició sobre gel tira per terra el treball d'asfaltatge al ?paddock', tot i que després valora la feina
R. M. S.
PAS DE LA CASA

Periodic
Mas, Cases i Mamers caminen cap al paddock i debaten les millores, insuficients per a l'amo de l'Andros. Foto: TONY LARA

No estava content Max Mamers ahir. Als primers passos per veure les obres d'asfaltatge al paddock 1 del circuit del Pas de la Casa amb Josep Maria Cases, president de l'Automòbil Club d'Andorra, i Jordi Mas (Hiper Pas), tot eren crítiques. Cases no donava crèdit, i tampoc no ho feia Toni Sasplugas, secretari general de l'ACA i encarregat de dur a terme la feina de canviar-li la cara a un circuit que de mica en mica va agafant forma. Mamers no va veure bé la disposició dels 1.600 metres quadrats del nou asfaltatge que han costat gairebé 30.000 euros pagats entre altres pel Comú d'Encamp i el Govern. L'esforç global d'un país (Andorra Turisme, Crèdit Andorrà, Hiper Pas, ACA, Comú i Govern) no li agradava a l'amo del Trofeu Andros que, amb tot, després en roda de premsa va suavitzar les seves crítiques i va valorar la feina, encara que exigint moltes més millores. I tot, per reconèixer finalment que Andorra és per ell i el seu trofeu una cita cabdal. ¿Com? Confirmant la renovació de l'acord entre l'Andros i Andorra per aquesta temporada i una més. Així doncs, el 9 i 10 de desembre hi haurà competició sobre gel, i al 2012 també. Premi.

La paciència és una cosa que deu sobrar a l'ACA, perquè després de mesos de treball sota la pressió de l'ultimàtum que Mamers va deixar caure a la prova andorrana del passat hivern, l'amo de la competició número u del món de cotxes sobre gel va fer una ganyota i va començar a dir què no li agradava: gairebé tot. Abans de baixar al paddock, fent una ullada general des de dalt, les cares dels directius de l'ACA eren un poema. Mentre Mamers destrossava la feina feta, la caminada va continuar fins al paddock i allà va començar a suavitzar-se el francès. L'amo de l'Andros va valorar l'asfalt, el correcte, el necessari, i va indicar que els camions del material haurien d'estar anivellats, això és, que entre l'asfalt nou i les puntes del paddock s'haurà de tirar grava per igualar-ho. Ja no hi haurà fang. Aconseguir la grava porta feina, però l'home tampoc no demana fer-ho amb or.

Solucionat el primer gran obstacle, la mirada va passar al segon paddock, on a la vista no hi ha res de nou però sí un compromís de l'ACA per posar grava i oblidar el fang. ¿I què més? La seguretat. Aquest tema és «prioritari per a l'Automòbil Club», segons Sasplugas, que assumeix que s'ha de donar un pas endavant pel que fa a instal·lar els guardarails a la pista. Primerament, a la recta de meta. L'Automòbil Club és conscient que aquestes millores són importants, perquè qualsevol problema greu els hi deixa marcats per sempre, la qual cosa no ho vol ningú.

RONDINA PER MILLORAR, DIU / Mamers vol el millor, i en roda de premsa, més calmat, ho va explicar: «De vegades rondino força, però cal pensar que són necessaris els esforços per millorar el campionat. Nosaltres fem un esforç molt important per comunicar i portar pilots de renom que contribueixin a això, i els circuits han d'acollir la prova en les millors condicions possibles». Per a Mamers, el circuit «està molt bé», i «la millora de l'estat del paddock és substancial, s'ha fet un pas endavant molt gran i ara queden serrells com plantejar-se una zona on situar el públic correctament». Graderies: paraules majors. En tot cas, l'amo de l'Andros va assegurar que si se segueixen «fent esforços conjunts, el Trofeu Andros sempre vindrà a Andorra». Aquí el tenim, encantat i feliç de ser a Andorra ‘sempre'.

I ja ho va dir Cases: «La perfecció costa molt d'assumir. Si haguéssim disposat de 100.000 euros i no de 30.000, s'hagués fet com voldria ell». El que demana Mamers és «acabar el que hem començat», segons el president de l'ACA. El que sí que li va agradar al francès va ser l'asfaltatge de la zona VIP on van els restaurants i els somriures de la gent que a ell l'interessa tractar bé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT