PUBLICITAT

L'Escale rep el Paks i el Lusitans lluita a Varazdin

  • A les 19.00 comencen els duels de la primera eliminatòria de la UEFA
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Comunal va acollir ahir l'entrenament de l'Escale i el Paks. Foto: TONY LARA

Avui torna el futbol europeu a l'Estadi Comunal amb la disputa de la primera fase de classificació de la UEFA Europa League, que enfronta l'UE Escale Santa Coloma i el Paks hongarès. El matx serà a les 19.00, el mateix horari que tindrà el matx a Croàcia que ha de disputar el Construccions La Posa Lusitans contra el Varazdin. Doble cita amb equips andorrans.

L'Escale va realitzar ahir al vespre l'últim entrenament al Comunal just després que ho fes el Paks, un conjunt que per al tècnic colomenc, Lluís Miquel Aloy, «és l'equip revelació de la temporada a Hongria». El Paks va acabar segon a la lliga hongaresa, i fins i tot s'han reforçat de cara a la cita europea i la pròxima temporada al seu país amb dos jugadors, un davanter centre i un lateral esquerre provinents d'equips professionals.

L'estatus del Paks és el d'un equip allunyat de l'amateurisme, i amb això «està dit tot», segons Aloy, que va assegurar ahir que les diferències entre el seu equip i l'hongarès «no són tan poques» com les que es van veure entre el Dudelange de Luxemburg i el Pidasa Santa Coloma, en el partit de Champions League del passat dimarts. «Tenen un senyor equip», va manifestar el tècnic. Amb tot, la tàctica de l'Escale serà la de sempre: «No tenim un equip per jugar tancats, el nostre futbol és de combinació i atac, tot i que sortirem amb les normals precaucions defensives». Aloy considera que les armes del seu equip han de ser «les de sempre»: «Lluitar al màxim dins de les nostres possibilitats». L'entrenador afirma que, encara i tot, «pot passar de tot perquè els partits duren 90 minuts».

Un dels problemes que tindrà l'Escale serà la diferència física entre els seus jugadors i els hongaresos. El Paks és un equip d'alçada, cosa que no és precisament una de les virtuts dels colomencs. La corpulència és, fonamentalment, un problema dels equips andorrans quan surten a jugar fora del Principat.

EL LUSITANS, A CROÀCIA / L'altre duel de la jornada europea a la UEFA és el que enfronta el Construccions La Posa Lusitans contra el Varazdin de Croàcia. L'estadi NK Varazdin acull aquest duel també a les 19.00 (en directe, per www.uefa.com amb el minut a minut). Un matx que enfronta el conjunt andorrà també contra un rival que està a un altre nivell. Les cartes es veuran avui.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT