PUBLICITAT

El Govern acorda amb els bancs un interès del deute al 0,5% en els propers sis mesos

  • L'Executiu  ha renovat les pòlisses de crèdit amb les entitats bancàries per sis mesos
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


El Govern ha renovat les pòlisses de crèdit amb les entitats bancàries per sis mesos i a un interès del 0,5% + euríbor. Això representa un 0,25% més del que es pagava fins ara, però un 0,25% menys del que demanava l'Associació de Bancs d'Andorra.
Text: Jordi Cinca, ministre de Finances i Funció Pública, ha explicat que la renovació per sis mesos i amb aquest interès, que no és ni el que demanaven els bancs ni el que s'estava pagant fins ara, es fa per donar temps a trobar la fórmula de reestructuració del deute a mitjà i llarg termini, i així evitar la negociació de les condicions any rere any.

L'ABA va voler negociar amb l'anterior Govern l'increment dels interessos de les pòlisses de crèdit fins a un 0,75%, enlloc del 0,25% que es cobraven fins ara. L'afer va quedar pendent un cop finalitzada la legislatura de Bartumeu. Les negociacions entre els bancs i el nou Govern s'han realitzat al llarg d'aquest mes de juny, arribant finalment a aquest acord intermig fins trobar la solució definitiva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT