PUBLICITAT

Jornada per analitzar els edificis malalts i els efectes als treballadors

  • El 30% dels habitatges estan contaminats i afecten a la salut dels usuaris
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Edificis a la capital. Foto: TONY LARA

La Jornada Tècnica de Qualitat Ambiental en Interiors a Andorra, que se celebra demà, tractarà sobre la problemàtica dels edificis malalts i els seus efectes nocius per a les persones que hi viuen o hi treballen. La Jornada està organitzada per l'Associació Andorrana per a la Qualitat Ambiental en Interiors, juntament amb Crèdit Andorrà. La Jornada també compta amb el suport del Govern d'Andorra, FEDA i el Col·legi d'Enginyers d'Andorra.

Les actuacions constants per reduir el consum energètic, el disseny incorrecte en les instal·lacions o el seu manteniment deficitari, els innumerables aparells elèctrics i electrònics amb els seus camps corresponents, i el mobiliari i la decoració, afecten la salut ambiental dels habitatges i empreses. Segons dades de l'OMS, un 30% dels edificis estan contaminats i poden provocar en els seus usuaris des de trastorns lleus com conjuntivitis, rinitis, cefalees, cansament, lipoatròfia, etc., fins a malalties greus com pneumònia per legionel·la o càncer.

Diversos experts tant nacionals com internacionals tractaran aquests aspectes al llarg de la Jornada. També aportaran pistes per tal de millorar la qualitat ambiental dels edificis i convertir-los en energèticament eficients, a través de la utilització de més energies renovables, menys emissions de gasos d'efecte hivernacle, etc. D'aquesta manera, es pretén conscienciar la societat sobre la importància de l'impacte dels edificis sobre el medi ambient i la salut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT