PUBLICITAT

Consell Assessor per reformar Salut

  • Els doctors Lluís Burguès i Albert Pla seran dos dels membres destacats de l'ens, impulsat per la ministra Rodríguez
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez. Foto: TONY LARA

cristina Rodríguez, la ministra de Salut i Benestar, té previst nomenar properament un consell assessor «per ajudar a tirar endavant les reformes necessàries» al sistema de salut del país. Segons va informar ahir l'ANA, es tracta d'un organisme que estarà format per diferents experts de la medicina, els quals poden aportar des de la seva experiència la seva visió sobre el funcionament del departament, encarada a redreçar-lo i a reduir la despesa.

Tot i que de moment no n'ha transcendit el nombre exacte de persones que en formarien part, els doctors de medicina general Lluís Burguès Montserrat i Albert Pla Bureu seran dos dels membres destacats d'aquest consell.

recerca per dirigir benestar / En aquest sentit Cristina Rodríguez no té encara l'organigrama del seu ministeri tancat, però ja tindria algunes idees clares sobre cap a on vol orientar-lo. Mentre continua la recerca d'alguna persona que coordini el Departament de Benestar, un cop s'ha descartat definitivament la possibilitat que fos l'exsecretària d'Estat socialdemòcrata, Magda Mata, la ministra de Salut i Benestar treballa en la constitució d'aquest consell assessor en matèria sanitària.

Rodríguez encara no ha passat la proposta pel Consell de Ministres (un fet que podria concretar-se avui), però la idea de crear aquest consell assessor estaria molt avançada, fins al punt que ja se'ls hauria proposat als doctors Burguès i Pla formar-ne part. No n'han transcendit més noms, però tampoc es pretén que sigui un organisme molt ampli. Els seus components no rebran cap remuneració econòmica per desenvolupar aquesta tasca.

La ministra Rodríguez té al davant una tasca feixuga de remodelació del sistema sanitari, en la qual hi ha el paper que ha d'acabar tenint el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). El Col·legi de Metges, en declaracions a aquest rotatiu, ha mostrat recentment la seva queixa pública respecte a la manera de gestionar-lo i a la despesa que genera. Una despesa que caldria controlar a través d'una auditoria, segons considera el col··lectiu.

D'altra banda, també havia quedat en entredit la continuïtat de l'actual director general del SAAS, Lluís Mir. El nomenament del càrrec va ser una decisió de l'anterior legislatura socialdemòcrata. De moment, però, Rodríguez el manté en el càrrec.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT