PUBLICITAT

Condol oficial per les víctimes

  • L'harmònica del cònsol de Canillo, interpretant ?La Vall del Riu Vermell', clou la cerimònia religiosa
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els assistents a la cerimònia, ahir a l'església de Sant Esteve. Foto: TONY LARA

Prop de 200 persones van assistir ahir al funeral oficial per les víctimes de l'accident a Juclà del passat 15 de juny. La missa, oficialitzada pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va reunir a polítics, personalitats del país, representants d'alts càrrecs institucionals i alguns de familiars de les víctimes. Van ser pocs aquests darrers, ja que van preferir mantenir en la intimitat el seu dolor.

Va ser un acte emotiu, senzill i discret, en el qual Vives va voler llançar missatges d'optimisme i de recuperació pels familiars i pròxims de les víctimes mortals, «perquè afrontin aquest dolor tant gran de manera activa, i ho superin poquet a poquet». També pel ferit, que segueix a la unitat de cremats de la Vall d'Hebrón, acompanyat de la seva dona i la seva filla. El jove, de 39 anys i nascut a Perpinyà, es recupera de les cremades de tercer grau que va patir a l'accident.

Vives també va tenir paraules per les persones que diàriament treballen a les muntanyes, companys de les cinc víctimes mortals que viatjaven a l'helicòpter que procedia a fer reparacions al refugi de Juclà. Precissament aquest refugi va ser utilitzat com a paral·lelisme per citar «el refugi etern on es troben ara les víctimes», va expressar Vives.

L'harmònica de Casadevall

El moment més emotiu de la cerimònia, i que va servir per iniciar-ne la clausura, es va donar quan el cònsol de la parròquia de Canillo, Enric Casadevall, va pujar a l'altar per interpretar amb la seva harmònica la simfonia de La Vall del Riu Vermell. No van caler paraules, va sonar la música. «És un instrument que s'escolta molt als refugis», va voler recordar Vives.

Un cop finalitzada la melodia, i després d'unes paraules de comiat del copríncep, els assistents van anar abandonant l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella. Hi van ser presents el cap de Govern, Toni Martí, el síndic Vicenç Mateu i el representant del copríncep Nicolas Sarkozy, Christian Frémont, entre d'altres. Tots ells van voler donar el seu suport als familiars. «És un dia de dol nacional, esperem que aquesta tragèdia ens uneixi com a poble», va cloure Vives.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT