PUBLICITAT

Els museus estrenen passaport per captar més visitants

  • El forfet s'afegeix a l'ampliació dels horaris dels equipaments nacionals
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mostra d'art funerari precolombí. Foto: EL PERIÒDIC

El passaport dels museus d'Andorra entrarà en funcionament a partir del juliol amb l'objectiu de promoure i difondre totes les infraestructures culturals que s'agrupen sota la denominació de museus i que s'estenen per tota la geografia andorrana, sigui quina sigui la forma de gestió (Govern, comuns, parapúblics i privats). El Govern ha explicat a través d'un comunicat que aquest passaport o tiquet de museus permetrà al públic accedir a tots els museus d'Andorra a un preu reduït: 12 euros (individual), 10 euros (de 2 a 6 persones), 8 euros (més de 7 persones) i gratuït per als menors de 12 anys, informa l'ANA.

El passaport té una vigència d'un any a partir de la data de venda i es pot adquirir durant tot l'any als museus i a les oficines de turisme. Va acompanyat d'un document amb tota la informació pràctica dels museus, les infraestructures culturals i els itineraris que es dóna als visitants en el moment de la compra. Els museus i infraestructures que inclou la iniciativa són els següents: Museu de la Moto, Museu Nacional de l'Automòbil, Casa Cristo, Museu d'Art Sacre, MW Museu de l'Electricitat, la Mola i la Serradora de Cal Pal, Centre de Natura de la Cortinada, Museu Casa d'Areny-Plandolit, Museu Postal, Museu de la Miniatura, Centre d'Interpretació Andorra Romànica, Museu Casa Rull, la Farga Rossell Centre d'Interpretació del Ferro, Museu del Còmic, Museu del Perfum, CAEE, Centre d'Interpretació de l'Aigua i del Madriu, i Museu del Tabac.

El passaport, que es va estrenar l'estiu passat, completa una altra iniciativa destinada a captar visitants: l'ampliació dels horaris dels equipaments nacionals, aprovada la setmana passada pel Consell de ministres i que preveu que, a partir del 15 de juliol, els museus obrin de 10 a 14 hores, i de 15 a 20 hores, de dilluns a diumenge. Una prova pilot que es podria allargar a la resta de l'any si té una bona acollida entre els visitants, i que comportarà l'ampliació de la plantilla de treballadors eventuals. Els museus obriran per tant aquest estiu també els diumenges a la tarda i els dilluns, fins ara festius per una inèrcia inexplicable. A veure si d'una vegada es frena la sagnia de visitants. Unes dades per a la reflexió: el 2010 van desfilar els museus nacionals 72.000 entrades, un 5% menys que l'any anterior. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT