Oportunitat perduda

• El Pidasa cau a la Champions contra un Dudelange que demostra tenir un nivell similar als colomencs
R. M. S.

Ribo persegueix Benzouien, ahir un autèntic perill per banda i autor de les dues passades de gol del Dudelange Foto: ÀLEX LARA

El Pidasa Santa Coloma va tenir l'oportunitat de plantar cara un Dudelange luxemburguès que no semblava res de l'altre món, però al final va perdre en el partit d'anada de la primera eliminatòria de la Champions League. 0-2 i poques opcions per a la tornada, tot i tenir la sensació de que alguna cosa més es podia haver fet.

El Pidasa va sortir a veure com funcionava el Dudelange, i aviat va quedar clar que el nivell futbolístic dels dos equips estava igualat. El dubte del rendiment físic era l'únic que no estava clar com deixaria les coses, però mentre els minuts passaven, el Pidasa mantenia la calma per continuar amb la seva feina de contenció. El Dudelange intentava fer fluir la pilota, però en realitat les seves armes ofensives es reduïen al lateral Da Mota i al punta Joachim, un noi alt i fort que feia de far del seu equip, però que no semblava aportar gaire coses si no li arribava la pilota al peu.

Així, el perill més gran va arribar passats els deu minuts de partit, quan una pilota va botar al davant de Ricky i aquest va haver de rectificar. D'ocasions més clares, cap. L'equip de Luxemburg intentava fer, però sense que res no li sortís, i el conjunt colomenc aconseguia el seu objectiu de no deixar fer.

Passaven els minuts i llavors el Pidasa va semblar voler organitzar una mica més el seu atac, vist que el rival tampoc no destacava per tenir un nivell molt superior. De rifar pilotes des de la defensa es va passar a intentar jugar-les, i la banda de Javi Sánchez (incombustible com sempre) i Renato per davant, era la que més mal feia, amb Alejandro Romero lluitant-ho tot, i Beto aconseguint faltes sabent aprofitar la seva posició de punta que jugava d'esquenes a la porteria rival.

La primera part agonitzava sense més, com si hagués estat un primer contacte de control entre els dos equips, quan Beto va fer aixecar-se de les cadires el públic del Comunal. L'argentí va rebre una pilota a la frontal, va intentar un control que li va sortir defectuós però el defensa no va poder reaccionar, i així es va quedar sol per engaltar un xut creuat amb el porter Joubet batut, però que va marxar pel pal llarg, rasa i sola mentre el davanter del Pidasa es lamentava de l'ocasió perduda.

El temps estava acabant, però el Dudelange encara va intentar respondre amb una jugada de Da Mota per l'esquerre, amb carrera i centrada perillosa que Joachim, tot llançant-se a la gespa, no va engaltar per a tranquil·litat dels locals.

La segona part va oferir una altra imatge de l'equip visitant. El poder va ser seu gairebé durant tots els 45 minuts, i el Pidasa va intentar sense èxit buscar opcions. El Dudelange tenia la pilota i el control, i els primers minuts ho van demostrar amb una clara visió d'atac que, amb tot, tampoc no trobava solucions davant de la porteria de Ricky. Als quatre minuts, però, Da Mota, sempre molt perillós, va fer un xut creuat que va marxar fora per davant de la mirada del porter colomenc, i altres cinc minuts més tard era Benzouien qui ho intentava. La defensa andorrana no podia deixar-se anar ni un instant, perquè ara sí, els luxemburguesos anaven a per totes. Al minut 55 Ricky va haver de fer una sortida ràpida per avortar una jugada de perill, però la pressió tan forta del rival va acabar amb el primer gol del Dudelange, en la següent jugada. Era el minut 56, quan una centrada de Benzouien des de la dreta la va rematar de cap des del primer pal Legros, sense opcions per a Ricky.

A partir d'aquí el Pidasa va intentar buscar la porteria rival, però sense res més que intencions. En el minut 74 va arribar l'ocasió més clara dels colomencs, quan Samir va intentar un u contra u com havia estat fent durant tot el temps, i ara sí va veure espai cap al centre, allà que va anar per creuar una pilota a Cristo Pousa, que en carrera va trencar la defensa i va xutar creuat i alt, però el porter Joubert, ben situat, va blocar sense cap problema.

El partit moria en el temps, i mentre el Pidasa buscava la manera de fer mal amb el poc que tenia, el Dudelange va aconseguir el 0-2 després d'una sacada de falta de Benzouien des de l'esquerre que va rematar de cap Caillet, posant el definitiu segon gol en el marcador, que deixa les coses molt complicades per al Santa Coloma, que afrontarà un partit de tornada a Luxemburg amb molta feina per fer. En set dies, més. I més difícil.