PUBLICITAT

Convergents d'Ordino es presenta com a alternativa a les comunals

  • Dolsa acusa la majoria comunal de retallar despesa social i proposa, com a alternativa, «una gestió més eficient»
E. A.
ORDINO

Periodic
En primer terme, el president en funcions de Convergents d'Ordino, Enric Dolsa, ahir. Foto: TONY LARA

Convergents d'Ordino (CD'O), el nou partit polític promogut per l'excònsol d'Ordino Enric Dolsa, es va presentar ahir en societat. Un centenar de persones es van aplegar ahir a la nit al Centre de Congressos d'Ordino per conèixer de primera mà un projecte que neix amb vistes a les properes eleccions comunals, que tindran lloc al desembre, i en les quals Dolsa pretén desbancar l'actual majoria de govern, a qui va acusar de retallar serveis socials. Segons Dolsa, tot és qüestió de dur a terme «una gestió eficient» dels recursos comunals i de prioritzar on es destinen.

Amb la presentació pública de Convergents d'Ordino, culmina part de la feina engegada fa un any aproximadament per Enric Dolsa i tot l'equip que l'acompanya, que aleshores van començar a perfilar un nou projecte polític d'àmbit estrictament parroquial. I és que l'excònsol d'Ordino, que és el president en funcions del partit mentre no s'esculli formalment una direcció, té molt clar el seu objectiu: convertir-se en l'alternativa de govern al Comú de la parròquia, amb un programa que sigui capaç de «tornar la il·lusió als ordinencs». És clar, si surten «victoriosos de les eleccions», Dolsa també va deixar clar que no n'hi haurà prou amb aquesta il·lusió, sinó que «caldrà treballar» per complir amb els compromisos electorals.

De manera discreta, el projecte ha anat prenent forma i el nou partit, de fet, té aprovats els seus estatuts des del mes d'abril passat. Uns estatuts que estableixen clarament que l'àmbit d'actuació de la formació política és parroquial –una característica que el president en funcions va voler remarca– i defineixen el partit com a «social liberal», un terme que, segons Dolsa, engloba gent moderada de tots els àmbits, que prioritzen l'aspecte social «sense confondre això amb el subvencionisme» i que creuen en les «oportunitats per a tothom».

Un esperit que pretén recollir el mateix nom del partit: «Aquest partit pot acollir tothom que tingui una idea per la parròquia; és un lloc on convergim, un lloc de trobada, de debat, de discussió positiva», va afirmar l'actual president de CD'O.

PER FEINA / Amb la presentació d'ahir, Convergents d'Ordino confia sumar persones que vulguin treballar en aquest projecte, s'afiliïn o no al partit. De moment, hi ha set comissions de treball, de les quals emanarà el programa electoral amb què el partit es presentarà als comicis del desembre, i que es començaran a reunir les pròximes setmanes.

Pel que fa a la llista electoral, aquesta s'escollirà a final d'octubre. En aquest punt, Dolsa va ser contundent: «No hi ha cap lloc a la llista que estigui reservat», en resposta a aquells que han dit que ell mateix volia encapçalar la candidatura.

Amb relació al govern comunal, Dolsa va afirmar que, retallant el sou dels consellers un 10% i evitant que hi hagi dos consellers a ple temps, entre altres, es podrien arribar a estalviar 150.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT