PUBLICITAT

Homenatge d'EL PERIÒDIC i l'AESCO als antics consellers

  • Un Premi Andorrans de l'Any col·lectiu quedarà en dipòsit a la seu del Consell General
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La casa de la Vall, la plaça i la nova seu del Consell General. Foto: TONY LARA

La nova seu del Consell General acull aquest matí, a partir de les 11 hores, un acte d'homenatge als antics síndics i consellers generals, organitzat per l'AESCO (Associació d'exSíndics i exConsellers Generals d'Andorra) amb EL PERIÒDIC. Segons paraules de la mateixa organització, la celebració d'avui respon «al desig d'organitzar un gran esdeveniment institucional per honorar totes les persones que han estat consellers generals, amb un especial record per als que ja no es troben entre nosaltres i que van honorar la institució del Consell General amb la seva feina legislativa, al llarg dels anys, a la Casa de la Vall».

El síndic general, Vicenç Mateu, i la subsíndica general, Mònica Bonell, seran els encarregats de presidir l'acte. Després de les paraules de benvinguda del síndic, s'iniciarà un capítol de parlaments que comptarà amb la intervenció del president de l'AESCO, Josep Marsal; el síndic general de la legislatura constituent, Jordi Farràs, i el president d'Andorrana de Publicacions, Enric Dolsa. El cap de Govern, Toni Martí, adreçarà finalment unes paraules als assistents.

Igualment, durant la cerimònia, Enric Dolsa lliurarà simbòlicament el Premi Andorrans de l'Any a totes les persones que han estat consellers generals abans del 2011. El guardó es materialitza en una escultura de Judith Gaset, que quedarà en dipòsit a la seu del Consell General.

Tot seguit, es farà una foto de família a les escales de davant de la Casa de la Vall i els antics síndics i consellers, acompanyats per l'actual síndic, la subsíndica, el cap de Govern i la resta d'autoritats presents, faran una visita a la nova sala de sessions, estrenada aquesta legislatura.

«Volem que aquest sigui un homenatge a tots els que han dedicat moltes hores de la seva vida al servei del Principat», expliquen els organitzadors. I encara afegeixen que aquest és el moment idoni, «precisament ara que la institució deixa la que va ser la seva seu tradicional, que continua sent un símbol permanent al país, i es trasllada al gran edifici actual».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT