PUBLICITAT

Denegada l'entrada al país a 2.658 persones per evitar fets delictius

  • A finals d'any els agents de circulació exerciran funcions dels de Proximitat i s'aplicaran els plans parroquials
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marc Vila, Toni Martí i Jordi Lluís van lliurar ahir, al Centre de Congressos de la capital, les insígnies de reconeixement a la trajectòria d'alguns policies. Foto: TONY LARA

En el darrer any el cos de la Policia ha incrementat de manera notòria els controls en diferents àrees, cosa que ha tingut resultats amb xifres. Així ho va destacar ahir el director de la Policia, Jordi Lluís, qui va remarcar que els controls a les dues fronteres i els foragitaments s'han vist incrementats en el 80 i el 100%, respectivament. En xifres absolutes això representa que s'han controlat 8.326 persones a les fronteres de les quals se'ls va denegar l'entrada al Principat a 2.658. La majoria eren coneguts per la policia andorrana per delictes contra el patrimoni i altres no disposaven de mitjans econòmics. Lluís va destacar que aquesta acció s'ha notat després a l'interior del país on es manté el centenar de furts amb força de mitjana dels darrers tres anys.

El director de la Policia, fent balanç de les accions de l'any passat i de la continuïtat d'aquestes, va remarcar que a finals d'any es preveu que s'apliquin ja els plans parroquials amb els agents de circulació de cada comú que podran exercir algunes funcions de la Policia de Proximitat. Això sí, prèviament, durant els mesos de setembre i octubre, es preveu la formació perquè els urbans puguin ara exercir funcions d'atenció ciutadana, com per exemple, l'acompanyament al domicili, els problemes de veïnatge, les accions vandàliques de fer malbé el mobiliari urbà, entre d'altres.

La resta de controls que s'han incrementat ha estat el d'immigració i intrussisme empresarial que ho ha fet en el 126% i del quals es van localitzar 125 treballadors en situacions irregulars.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, l'any passat es van produir 2.500 contravencions penals d'infraccions contra el patrimoni i estupefaents i 100 casos de furts amb força. La Policia va procedir a 73 detencions del grup d'estupefaents.

Lluís també va voler remarcar l'acció preventiva en les diferents campanyes temàtiques del servei de trànsit. L'any passat es van donar 6.000 controls d'alcoholèmia, «amb l'únic objectiu de reduir la sinistralitat a les carreteres», va advertir el director de la Policia.

Ahir els policies celebraven dos aniversaris, els 25 anys de la celebració de la festivitat de la patrona Maria Auxiliadora i els 80 anys del naixement del cos.

El cap de Govern, Toni Martí, que va presidir l'acte, va destacar la trajectòria d'aquest cos que d'un cap i sis agents al 1931 quan es va crear pel Decret dels Veguers ha passat a ser un grup amb 300 agents. Martí va remarcar la fita de la creació del cos policial com a «clau en el procés d'independència i sobirania d'Andorra». L'elevat nivell de seguretat ciutadana va ser un altre dels valors remarcats en els discursos oficials de l'acte commemoratiu que va tenir un reconeixement pels agents que complien 20 i 30 anys de servei i per als jubilats d'aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT