PUBLICITAT

Pena ferma de cinc anys per als tres letons

  • Els condemnats van comprar 46.596 euros amb targes falses
P. G.
ANDORRA LA VELLA

El Tribunal Superior va confirmar ahir la sentència del Tribunal de Corts que condemnava a dos ciutadans letons a cinc anys de presó per gastar fins a 46.596 euros amb targetes falses. A un tercer a quatre anys de presó, a més de multes de 20.000 i 10.000 euros.

Els tres condemnats es van desplaçar ahir del centre penitenciari de la Comella a la Batllia per escoltar de la mà de la traductora la confirmació de la sentència que van sentir el passat mes de març al Tribunal de Corts. El Superior a més va afegir l'aplicació de l'indult de vuit mesos atorgat pels coprínceps i del qual se'n podran beneficiar els tres penats.

Els condemnats estan acusats dels delictes majors de posar en circulació moneda inautèntica i de ser membres d'una associació il·lícita. Els fets van passar entre el 30 i el 31 de maig de l'any passat, dates en què es van comptabilitzar 82 operacions amb targetes de crèdit falsificades.

Durant la vista, un dels processats va explicar que havia comprat els targetes clonades per un import de 1.000 euros a una entitat financera que li proporcionava per cadascuna de les targetes aproximadament 1.400 euros.

Els condemnats van ser detinguts al maig de l'any passat. La investigació policial va concloure que entre els dies 30 i 31 de maig del 2010 els tres acusats van voler efectuar 82 operacions amb targetes clonades (els plàstics que es creen a partir de la còpia d'una banda magnètica autèntica) i que, d'aquestes, 40 van sortir.

L'origen de la investigació es troba en una botiga que va alertar el cos d'ordre que havien volgut usar una targeta de crèdit que el TPV va acabar capturant i que va resultar ser clonada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT