PUBLICITAT

Respecte a la Champions

  • El Pidasa torna a la màxima competició contra el campió de Luxemburg, que no es fia dels colomencs
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els jugadors del F91 Dudelange, campió de la competició domèstica de Luxembug, ahir a la gespa del Comunal, que presenta un bon aspecte després de setmanes de cura. Foto: TONY LARA

Torna la competició  europea de clubs més important del món. La UEFA Champions League aterra avui a l’Estadi Comunal amb el partit entre el Pidasa FC Santa Coloma i el F91 Dudelange de Luxemburg. Dos campions de lliga cara a cara, però dos campions de competicions domèstiques menors al vell continent. La història diu que els equips andorrans no es poden sentir superiors a ningú a Europa, però sembla pensar el mateix perquè el Dudelange arriba al Principat amb cara de no haver trencat mai un plat i com si ni tan sols tingués armes amb que fer-ho. Podria ser una tàctica com qualsevol altra, però el ben cert és que el que hi ha, avui, és molt respecte per les dues parts, local i visitant. El matx serà a les 19.00 i s’espera que el Comunal presenti un bon aspecte. Almenys en la gespa la millora és notable.
El Pidasa ha preparat el partit a consciència, però el rival, es vulgui o no, és un perfecte desconegut per a la directiva colomenca, però sobretot per a la plantilla i els cos tècnic. Tota la informació possible surt d’internet, i allà el que ha vist Luis Blanco, entrenador del Pidasa, és un bloc físic «amb un punta molt ràpid, uns centrals molt alts i una banda dreta perillosa». No hi ha molt més, excepte afegir-hi que si l’equip centreeuropeu ha estat campió de Luxemburg, per alguna cosa serà. Això mateix és el que argumenta el tècnic visitant, Dan Theis, per posar el respecte sobre la taula i no atrevir-se a veure’s de favorit per avui: «Si han guanyat el campionat nacional serà perquè fan les coses bé». El Pidasa, per a Theis, «és un equip molt físic», i sobretot el preparador luxemburguès va deixar caure la idea del respecte amb la frase que ningú no sap si ell se la creu: «Els dos equips gairebé tenim el mateix nivell». Com no podria ser d’altra manera quan es ve amb aquest missatge ben après, Theis va concloure amb un «nosaltres no som favorits», poc abans de confirmar que per al Dudelange un resultat positiu és «marcar un gol i sobretot que no ens marquin».
Davant d’això, Blanco, que porta molts anys a les banquetes, assumeix el rol de l’andorrà, que és pensar que no sabem contra qui juguem i que, seguramente, gairebé al 100%, serà superior: «Firmo un empat a zero». Amb tot, el tècnic està molt satisfet pel rendiment i la implicació de tota la plantilla al llarg de les sessions d’entrenaments que han fet pensant en aquesta eliminatòria de Champions: «Estic content per la feina que s’ha fet fins ara, però és evident que cada partit és un món i es pot decidir per qualsevol cosa, per una falta de concentració, per exemple». Llavors, missatge: màxima concentració, jugadors.

LLISTA DE 19 PEL DUBTE DE JULI SÁNCHEZ/La convocatòria de Blanco per al matx d’avui és fins última hora de 19 jugadors, perquè Juli Sánchez, amb problemes en un turmell, és dubte fins el darrer moment. Així, el llistat el completen Ricky, Israel Pérez, Oriol Fité, Óscar Sonejee, Lucho, Nastri, Pousa, Renato Mota, Genís Garcia, Beto Urbani, Manolo Jiménez, Albert Mercadé, Samir, Chancha, Javi Sánchez, Txema Garcia, Xinos, David Ribolleda i Alejandro Romero.
En cas de superar aquesta primera ronda, el Pidasa FC Santa Coloma es veuria les cares amb l’NK Maribor d’Eslovènia en la segona eliminatòria. El partit d’anada seria el 12 o 13 de juliol en terres centreeuropees i la tornada el 19 o 20 del mateix mes a Andorra. El campió eslovè va disputar la fase de grups en l’edició del 1999-2000 de la Champions.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT