PUBLICITAT

Ski Andorra espera que el Govern faci més flexibles les quotes d'immigració

  • Les estacions no volen perdre la quota si un treballador decideix marxar
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Ski Andorra confia que el nou Govern, tal com va prometre durant la campanya electoral, canviï el sistema de quotes d'immigració per permetre que deixin de ser generals i es vinculin a les empreses, de manera que no perdin la quota si un treballador marxa, segons va informar ahir l'ANA. La directora de l'entitat, Marta Rotés, va dir que es tracta d'una demanda que fa molt de temps que es reivindica des del sector i que seria molt beneficiós sobretot en el cas dels empleats que es fan mal, tenint en compte que la temporada d'hivern és relativament curta.

Rotés, en declaracions a l'ANA, va explicar que seria molt beneficiós que el Ministeri d'Interior canviés el model actual d'atorgament de les quotes d'immigració, i que el canvi no implicaria cap perjudici pel país, sinó que donaria molta més flexibilitat a les empreses. De fet, durant la campanya electoral, Demòcrates per Andorra (DA) es va comprometre a implantar el concepte de quota permanent, oberta i individualitzada per a cada empresa. D'aquesta manera, s'evitaria que sigui el primer patró el que hagi de pagar les despeses de contractació i que es quedi sense quota si un treballador canvia de feina, sobretot per donar més agilitat als negocis que requereixen molt de personal temporer.

Des d'Ski Andorra celebren que hi hagi aquesta voluntat de canvi, perquè precisament és una demanda llargament reivindicada per les estacions que pateixen aquesta situació de potencialitat de canvi als llocs de treball i que mai s'ha aconseguit fer realitat. Rotés va manifestar que seria beneficiós en el cas que un treballador canviï de lloc de treball, però també en situacions de baixes laborals que poden arribar a comportar que el treballador ja no pugui exercir durant tota la temporada. Pel que fa a la possibilitat que el segon patró reemborsi al primer empresari els costos de contractació, la directora de Ski Andorra va indicar que és una qüestió més difícil d'assolir.

D'altra banda, la directora d'Ski Andorra va explicar que el percentatge entre els treballadors temporers del país i de fora està canviant, ja que s'està intentant en la mesura del possible agafar gent d'Andorra i de la Unió Europea. Tot i això, ha assegurat que les estacions «sempre necessitaran una part de personal extracomunitari que ja fa molts anys que ve i que ja està format».

Des del creixement de l'atur al país el Govern, de la legislatura passada, ha pres una direcció d'unes quotes d'immigració molt estrictes per promoure la contractació dels aturats registrats al servei d'Ocupació, tot i això, hi ha sectors que sempre necessiten



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT