PUBLICITAT

Un estudi comprova que l'aigua termal d'Escaldes pot ser energia

  • El setembre es presentarà l'informe que asseguri que es podrà utilitzar la geotèrmia
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un tècnic de l'empresa francesa fent proves Foto: J. LL. T.

Una empresa francesa ha finalitzat aquesta setmana a Escaldes els estudis de geotèrmia que permetran establir amb exactitud, a finals de setembre, si els dipòsits d'aigua termal possibiliten fer una xarxa de distribució de calor amb la qual els veïns de la zona aconseguirien un estalvi econòmic i més seguretat, tot prescindint de calderes i gasoil, segons va explicar a l'ANA el responsable de projectes estratègics, David Astrié.

Feda va encomanar fa set mesos un estudi per determinar de forma exacta la zona d'abast de l'aigua termal. «Aquest estudi va concloure que hi havia un dipòsit alimentat per un altre infinitament més gran», va assenyalar Astrié. «Això donava la possibilitat de que hi pogués haver més aigua aprofitable», va afegir.

A partir d'aquí es va iniciar una campanya d'estudi per determinar la capacitat real dels dipòsits i s'han portat a terme assajos de bombeig la setmana passada. El responsable de Feda va explicar que s'ha vist que hi ha «poca afectació amb un cabal ja relativament alt», fet pel qual s'ha deduït que es pot augmentar «considerablement per a l'aprofitament d'una xarxa de calor».

En la vida quotidiana dels veïns això s'hauria de traduir en la possibilitat de connectar-se a una xarxa de distribució de calor. «Els edificis d'aquesta zona que s'alimentarien d'aquesta xarxa de distribució ja podrien prescindir de la caldera i connectar-se directament a l'aigua calenta, que estaria produïda per la mateixa aigua termal», va dir Astrié.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT