PUBLICITAT

Villatoro manté contactes amb Martí per la projecció del català

  • El director de l'Institut Ramón Llull defen el debat pràctic a l'ideològic al si del consorci
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vicenç Villatoro, davant de la porta de l'edifici del Govern Foto: TONY LARA

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, en una entrevista a EFE va afirmar que manté les realcions amb el nou cap de Govern, Toni Martí, a l'entendre que en l'àmbit internacional «és molt important que existeixi un estat amb una llengua oficial que és el català», va dir Villatoro. Aquesta declaració va lligada a la crida que el director de la institució fa als membres del consorci perquè se situïn en el debat pràctic i no tant en l'ideològic.

L'institut, que té com a principal objectiu la projecció a l'exterior de la llengua i la cultura catalana, canvia ara d'interlocutors després de les eleccions autonòmiques, on el govern balear canvia de color. Tot i això, Villatoro remarca que per als «editors, galeristes i altres persones relacionades en l'àmbit cultural en les Balears el balanç respecte al Llull és positiu», va explicar el director de l'institut.

La crisi també ha afectat el pressupost de l'Institut Ramon Llull que s'ha vist reduït en el 15% i al que s'ha fet front a través de la simplificació executiva del govern del mateix institut.

ACCIONS FUTURES / Tot i aquesta reducció pressupostària l'Institut vol continuar amb el seu treball «més invisible d'ajudar a molta gent amb activitats que poden anar des dels lectorats en les universitats fina a les traduccions de novel·les», va dir. Però Villatoro també va destacar altres accions més importants com «portar a terme operacions de gran visibilitat, que alimenten la imatge de la marca, com anar a la Biena de Venecia amb un pavelló o estar en la Tate de Londres amb una exposició sobre Miró», va subratllar.

El director, que va accedir al càrrec el passat gener, és conscient que el mercat natural de la cultura catalana és reduït i és favorable a que els creadors «esten en els llocs per veure què és el que passa» i, a la vegada, que ofereixin les seves idees, «perquè algunes de les coses que es fan en l'àmbit català sonen a noves quan s'expliquin afora», va manifestar Villatoro. El també escriptor va remarcar que una de les «forces de la cultura catalana ha sigut sempte la seva voluntat de modernitat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT