PUBLICITAT

Bou agafa més avantatge al Mundial en vèncer a Sant Julià

  • El calendari motociclista al Principat mira ara al Mundial de Supermoto, l'Enduro i la tornada del trial l'any vinent
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Una de les seccions de la competició mundialista, a Nagol, ahir al mig dia. Foto: ÀLEX LARA

Els pronòstics es van complir i Toni Bou (Repsol Montesa) va ser fidel al seu guió particular per aconseguir una nova victòria, la cinquena de la temporada, aquesta vegada al Gran Premi d'Andorra de Trial, que va tenir com a centre neuràlgic la parròquia de Sant Julià de Lòria. Amb aquest triomf, Bou pren una important avantatge al capdavant de la classificació provisional del Campionat del Món, que a Andorra ha superat l'equador de la temporada, i es destaca decidit cap a la conquesta del seu cinquè títol de campió del món (suma els del 2007 fins el 2010). El públic, que va omplir les zones d'Aixirivall sobretot amb una gran afluència, va ser una de les notes positives de la jornada mundialista.

El recorregut preparat per la Federació Motociclista Andorrana va exigir als pilots una gran concentració i esforç per poder passar per les zones amb les mínimes penalitzacions. A més les altes temperatures dels últims dies, i sobretot d'ahir al migdia al Principat, i l'altitud del país i de les zones establertes per la competició, van posar a prova la condició física i el rendiment dels pilots en el recorregut.

A la primera volta al recorregut, en què els pilots havien de passar per 15 zones d'habilitat, Toni Bou va marcar la pauta des del principi, acumulant encerts que li van permete lliurar la targeta en aquesta primera volta amb només 5 punts, per davant del seu company d'equip, Takahisha Fujinami (Repsol Montesa) en 8 punts. Adam Raga (Gas Gas) i Albert Cabestany (Sherco) completaven el grup de davant amb notable avantatge sobre els altres participants, entre els quals es veia immers Jeroni Fajardo (Ossa), setè a l'equador de la prova.

L'ordre es va mantenir en la segona volta de la jornada, quan Bou va seguir sent superior respecte als seus rivals. A més, la gran actuació del seu company d'equip, Fujinami, segon al final, li va permetre augmentar de manera considerable i encara més la seva renda de punts en la provisional davant Raga i Cabestany, tercer i quart respectivament en la prova andorrana. Només Fajardo va aconseguir guanyar posicions a la segona volta i situar-se en sisena posició per darrere del britànic James Dabill (Beta).

A la categoria júnior, el triomf va ser per al francès Alexandre Ferrer (Sherco), el qual va aconseguir sorprendre a Alfredo Gómez (RFME Montesa) i Pol Tarrés (Gas Gas), mentre que el vencedor de la cursa de l'Europeu del dissabte, Francesc Moret (RFME Montesa) només va poder ser quart ahir a la cita mundialista del Principat. Ferrer va basar la seva victòria amb una excel·lent segona volta en la qual va aconseguir millorar la seva pròpia puntuació, alhora que els seus rivals augmentaven els seus parcials. En la classificació provisional, Alfredo Gómez segueix al capdavant de la taula amb un substancial avantatge davant Francesc Moret.

A la categoria Youth Cup, el britànic Jack Sheppard (Beta) va dominar amb autoritat, aconseguint la millor puntuació a cada volta. D'aquesta manera, Sheppard va aconseguir la victòria per davant del francès Cedric Tempier (Sherco).

BALANÇ MÉS QUE POSITIU / El cap de setmana de trial a Sant Julià de Lòria ha deixat els organitzadors més que satisfets, perquè la competició ha transcorregut amb total normalitat, el temps ha permès gaudir de totes les proves fins i tot amb excés de calor –especialment ahir– i el públic ha respost amb una presència massiva, sobretot a les zones més accessibles, com ara la zona d'Aixirivall, on ahir fins i tot hi va haver dificultats per deixar el cotxe aparcat prop dels sectors on els pilots de trial lluitaven per la classificació.

D'aquesta manera, Josep Puntí, president de la Federació de Motociclisme d'Andorra (FMA), va valorar la cita com a «molt positiva». El treball de la FMA és ara en la pròxima cita, el cap de setmana vinent al Grandvalira Circuit amb el Mundial de Supermoto, però també al setembre amb el d'Enduro. I l'any vinent, més Mundial de trial al Principat. Les motos manen. Cert.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT