La FAM col·loca quatre corredors entre els 11 primers a Canillo

• Óscar Casal és 5è a la Travessa, puntuable per als Trials de la Copa del Món
R. M. S.
SOLDEU

Óscar Casal, ahir cinqué, puja cap al refugi de Cabana Sorda després de l'avituallament d'Incles Foto: ÀLEX LARA

La Federació Andorrana de Muntanyisme va aconseguir ahir situar quatre corredors entre els 11 primers de la Travessa de Canillo, prova puntuable per a la Copa d'Andorra, però també per als Trials de la Copa del Món. El vencedor a la cursa, de 26,6km, va ser l'espanyol i subcampió d'Europa, Luis Alberto Hernando, amb un magistral temps de 2h 34min 48s. El millor andorrà va ser Óscar Casal, que recupera les bones sensacions tot i el seu procés de recuperació del turmell, i es va situar ahir cinquè amb un crono de 2h 45min 57s.

Hernando va imposar la seva autoritat a la part final de la cursa, quan els seus perseguidors catalans (Pere Aurell i Just Sociats) es van despenjar definitivament. Abans, però, el grup va anar més o menys compacte amb unes vuit unitats, entre els quals van destacar Óscar Casal –a l'última baixada llarga anava entre els millors però no va voler forçar el seu turmell–, Marc Casal , que va ser 7è molt prop de la cinquena posició del seu germà i també l'atleta Marcos Sanza, que ahir va participar amb la 8a plaça final –va arribar al cim més alt dels primers. Joan Valls, per la seva part, va patir molt pel fort ritme que es va posar durant la jornada (les curses més llargues són més del seu gust), mentre que Ferran Teixidó va demostrar que millora en el seu estat de forma, tot i les dificultats. Ahir va ser 11è tancant el grup de favorits.

POSITIU PER ALS PUNTS DE COPA DEL MÓN/ La cursa d'ahir va ser molt positiva per a l'equip andorrà, ja que va poder obtenir puntuacions molt altes a la Copa del Món. La Travessa de Canillo era puntuable com a Trial per a la cita internacional, i tot i l'alt nivell que hi va haver, sobretot pels representants espanyols, el resultat va ser «molt positiu», segons va declarar el seleccionador nacional, Carles Font.

XAVI TEIXIDÓ VENÇ LA CURTA I ES LESIONA/ La Travessa de Canillo, en la seva 24a edició, va tenir també una cursa popular, més curta, de 15km, que va guanyar amb autoritat l'andorrà Xavi Teixidó (1h 47min 13s). El corredor de la FAM va competir per preparació de la temporada, sense cap més objectiu que agafar rodatge, però a una de les baixades quan la cursa entrava de nou a la vall d'Incles, Teixidó va patir un trencament de fibres al sóleo del bessó esquerre que el mantindrà entre cotons almenys dues setmanes, amb la qual cosa la seva presència a la Travessa d'Encamp és dubte. Aquesta lesió arriba quan precisament el corredor de la FAM estava en procés de recuperació de la zona novament afectada. Amb tot, Teixidó va decidir acabar la cursa. «El més important és que es recuperi bé i que pugui ajudar l'equip en la classificació global que lluitarem al novembre», va assegurar ahir el tècnic Font.

Per altra part, el jove Jaume Planella va ser segon aquí amb un temps de 2h 05min 36s. Laia Coma va vèncer en categoria femenina amb un temps de 2h 46min 41s.