PUBLICITAT

El destí, el menys important

  • Les revoltes als països àrabs motiven l'augment de la demanda a les Balears i Canàries
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gent pren el sol a una platja de Gran Canària Foto: EL PERIÒDIC

«Escollir el destí ja no és el més important i si no tens un preu atractiu la gent no té en consideració la destinació», explica Pablo. I és que el concepte de vacances, sigui per la crisi o sigui per un canvi de mentalitat de la societat (davant les facilitats de mobilitat i la rebaixa econòmica que s'ha aplicat a tota tipologia de vols), ha canviat. L'important no és on vas, sinó que sigui econòmic.

La vicepresidenta de l'agència de viatges lamenta que la gent «hagi perdut les ganes de tenir ganes» de conèixer un lloc concret. Tot depèn de l'oferta. Fa un any, per exemple, el boom dels creuers va fer créixer l'afluència cap aquesta tipologia de viatges. Aquest any s'ha rebaixat la febre i la gent es decanta sobretot per zones pròximes, que permetin al client, amb un pressupost ja establert abans de decidir on viatjar, no haver de retallar els dies de vacances. Per aquest motiu la demanda a les zones de platja menys allunyades del Principat no decau aquest estiu. Fins i tot augmenta, motivat també per les revoltes als països àrabs, (s'han vist afectades turísticament parlant Tunísia, Egipte i de retruc el Marroc). «Tenim problemes per trobar lloc a les Canàries, també a les Balears, la gent d'Europa està baixant cap al sud del continent», va explicar Pablo.

La classe baixa, explica la vicepresidenta de l'associació, és la que més ha reduït els seus pressupostos, i fins i tot molts d'ells deixen de contractar viatges i gaudeixen dels seus dies festius a casa de familiars. Els viatges de gamma alta, en canvi, són els que menys han notat la crisi.

Hi ha destins de llarga distància, però, que no decauen: Els Estats Units i la Xina, per exemple. Tot i que sí que està variant la manera de visitar-los. Abans la gent preferia fer circuits pel país nordamericà, ara opta per la decisió més econòmica de visitar només un punt, explica Pablo. A la Xina s'hi va, però el concepte de país llunyà es perd, «tinc clients que hi van només una setmana, abans era impensable».

Canvien els costums, canvia la manera d'entendre el concepte de vacances. Però afortunadament, segons constata l'AAVA, la gent no deixa de viatjar. Benvingudes siguin llavors, les vacances.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT