PUBLICITAT

Beal: «La CASS fa funcions que no li pertoquen»

  • El president del Consell d'Administració alerta que això augmenta el dèficit
  • El president dels liberals considera que el PLA s'ha de dissoldre i unir esforços
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El president del Consell d'Administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Josep Maria Beal, va explicar que aquesta entitat està fent-se càrrec de funcions que no li pertoquen i va assenyalar que és necessari que el Govern hi posi una solució. «La CASS, avui per avui, es fa càrrec de temes que haurien de ser del departament de qüestions socials del Govern, perquè no són temes de cobertura mèdica, sinó de cobertura social», va indicar Beal a l'ANA.

El president de la CASS va explicar, en aquest sentit, que aquestes qüestions «una part ja ho paga el Govern i ja no entra dins dels comptes de la CASS, però una part important sí entra dins dels nostres comptes i això fa que el dèficit sigui més gran, quan realment no és un tema nostre».

Així doncs, Beal va manifestar que això també «és un punt que el Govern a la llarga haurà de solucionar perquè, si té un departament de Benestar Social, tot el que sigui cobertura social se n'ha de fer càrrec el Govern i no la CASS», va concretar.

PROBLEMES EN LA REFORMA DE LA LLEI / Beal també va parlar de la reforma de la Llei de la CASS, i va explicar que no s'ha de culpar a ningú pel fet que calguin canvis en una norma tan nova. «Jo penso que, potser, no tenien tota la informació que calia perquè qui sap realment tot el sistema i qui coneix els problemes de la CASS és la direcció», va assegurar el president. Així mateix, Beal va afirmar que no és que sigui «una llei mal feta en global ni que s'hagi de reformar tota ella en profunditat però sí que hi ha una sèrie d'elements que, en el moment d'aplicar-la, s'ha comprovat que o no funcionen o no són justos».

El president del consell d'Administració de la parapública cita el problema dels autònoms. «Aplicar el sou mig de la CASS a aquell que té una empresa i que li representi un cost mínim de 400 euros cada més de cotització a la CASS, és molt carregós i hi ha gent que no ho pot suportar», va admetre el president. Aquesta qüestió com la dels estudiants universitaris majors de 25 anys «són temes d'aquests molt puntuals que estan al carrer i que s'han utilitzat en la darrera campanya electoral i que jo penso que sí que realment necessiten una revisió», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT