PUBLICITAT

El Stunt Riding reuneix 24 participants de sis països

  • Avui se celebra la competició al pàrquing Terres Primeres Baix d'Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Una de les acrobàcies, ahir Foto: ANA / J. A. G.

El primer campionat internacional de Stunt Riding, que acull el pàrquing Terres Primeres Baix d'Encamp aquest cap de setmana en el marc de la Festa del Poble, ha congregat a la parròquia 24 participants procedents de sis països, segons van explicar a l'ANA ahir els organitzadors. Les primeres proves es van fer ahir a la tarda, a partir de les 16 hores, i avui es portarà a terme la competició. Un dels promotors de l'esdeveniment, Eric Soto, va explicar que s'ha aconseguit un bon nombre de participants arribats d'Itàlia, Rússia, Espanya, França i Portugal. El campionat està organitzat per la delegació andorrana de l'Associació Nacional de Riders d'Espanya. Soto va manifestar que la pràctica d'aquest esport, que consisteix en fer acrobàcies amb motos de carretera, fa temps que es fa als Estats Units i que a Europa tot just comença a posar-se de moda. De fet, segons va dir, a França ja hi ha 600 riders professionals.

Els riders van oferir el primer espectacle ahir a la tarda a Encamp aixecant una gran expectació entre el públic que es va reunir al voltant del pàrquing comunal Terres Primeres, on té lloc la competició que, segons els organitzadors, podria repetir-se anualment. Eric Soto va manifestar que les institucions andorranes «estan molt obertes» a acollir esdeveniments d'aquest tipus, que es relacionen també amb el moviment skate. «A totes les parròquies hi ha un parc d'skate», va subratllar.

La competició ha sorgit a iniciativa de la delegació andorrana de l'associació de riders i pretén «animar més gent a afeccionar-se a aquest esport», van assegurar els seus promotors. «L'any passat vam fer ja una primera demostració i hem vist com a la gent d'Encamp li agrada molt tot això del motor, així que si va bé, ho farem cada any», va assegurar Marc Damas, membre de la comissió de festes d'Encamp i promotor de l'Stunt Riding.

Tot i la espectacularitat de les maniobres dels riders, que han deixat al públic encampadà sorprès, Eric Soto va dir que no hi ha perill excessiu en aquest esport. «Com en el futbol o en el bàsquet també hi ha lesions, d'un altre tipus, però no és un esport en el qual la gent es mati», va afirmar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT