La cita europea, per a Moret

• La prova del Campionat del Món es disputa avui amb Toni Bou en lluita per defensar la seva primera posició
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Alguns dels pilots participants al Campionat d'Europa disputat ahir a Sant Julipa de Lòria, en un recorregut ple de parts molt tècniques i amb zones d'aigua Foto: ÀLEX LARA

El Gran Premi d'Andorra de Trial va viure ahir la primera jornada amb la disputa de la quarta prova puntuable per al Campionat d'Europa de l'especialitat, prèvia de la prova mundialista que es disputa avui al mateix escenari de Sant Julià de Lòria, a les zones d'Aixirivall i Nagol. Els pilots de l'equip de la Reial Federació de Motociclisme Espanyola, Francesc Moret (Montesa) i Alfredo Gómez (Montesa) van dominar la màniga europea en un recorregut molt exigent per als pilots i en el qual les diferències han estat mínimes entre els primers classificats.

Moret va ser el dominador durant tota la jornada i en la primera volta havia aconseguit la targeta amb la millor puntuació amb 30 punts, amb Gómez a poca distància amb 36. L'italià Matteo Grattarola va ser tercer amb 41. A la segona volta, tots els pilots van augmentar les seves puntuacions, encara que això no va significar canvis en el liderat de Moret, que va sumar 42 punts pels 39 de Gómez i altres 39 de Grattarola. Amb aquesta victòria obté el seu millor resultat en el campionat europeu, que segueix liderat pel britànic Jack Challoner (Beta). En la prova andorrana, Challoner, que havia vençut amb autoritat en les tres primeres cites de la temporada europea de trial, només va poder ser quart.

Ahir també va entrar en acció la campiona del món, Laia Sanz (Honda). La catalana no va tenir una bona actuació, amb zones molt forçades que la van fer patir. Fins i tot va caure durant una de les seccions. Sanz va acabar ahir la prova europea 12a, amb 119 punts repartits en els 60 de la primera volta i els 59 de la segona.

AVUI, TONI BOU DEFENSA EL MUNDIAL / El Gran Premi d'Andorra té el seu punt àlgid avui amb la prova del Mundial. Es millors pilots del món disputaran la cinquena mànega del Campionat del Món, cita que aquesta temporada domina amb pas ferm l'actual campió del món Toni Bou, que busca la seva cinquena corona consecutiva al certamen. Andorra es presenta com una prova clau de la temporada, i una nova victòria del pilot de Montesa li donaria un clar avantatge al capdavant de la classificació provisional, un cop superat l'equador de la competició. Només Adam Raga (Gas Gas) i Albert Cabestany (Sherco) semblen en disposició de poder-li disputar la victòria a Bou, en un trial amb un recorregut molt exigent i que a més posarà a prova la resistència dels pilots davant la previsió de temperatures altes .

El centre neuràlgic de la prova està situat en ple centre de Sant Julià de Lòria, que durant aquests dies s'ha transformat en l'aparador i centre d'operacions dels millors equips i pilots del mundial del trial. La Federació Motociclista Andorrana recupera així el Mundial, que després de diverses pauses, l'última el 2010, aquest any arriba a l'edició número 15, la primera de les quals es va disputar el 1992. Aquesta és una cita bàsica en el calendari del Principat.