PUBLICITAT

La Policia investiga la relació entre diversos furts de bicicletes

  • En mig any se n'han robat 25, moltes d'elles de gamma alta i de preus superiors als 3.000 euros
P. G. / R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Bicicletes d'alta gamma transportades en un portabicicletes d'un cotxe. Foto: EDUARD COMELLAS

Són bicicletes d'alta qualitat, pràcticament noves, algunes per estrenar. La majoria d'elles es tanquen als garatges dels edificis en llocs pocs visibles i lligades, altres als trasters dels mateixos pàrquings. Així ho han confirmat a aquest rotatiu diverses víctimes de robatoris de les seves bicicletes, que no han volgut donar els seus noms per por a ser localitzats o convertir-se en el punt de mira dels presumptes lladres de bicicletes. La Policia en té constància i és que, des de gener a juny, s'han donat un total de 24 denúncies de 25 bicicletes robades. Hi ha oberta una investigació i no es descarta cap hipòtesi. Els supòsits es barallen des de que siguin robatoris esporàdics i aïllats fins a que hi hagi relació entre ells i hi pugui haver una presumpta banda organitzada.

El passat dijous una de les víctimes es va dirigir al servei de Policia per presentar la denúncia del robatori de la seva bicicleta i al mateix temps va declarar que sabia on es trobava. La bicicleta robada va ser localitzada en el domicili d'una jove, veïna de la víctima, i es va poder recuperar. La Policia però va passar el cas a la Fiscalia, que va obrir un dossier sancionador però sense detenció conseqüent.

Pel que fa a aquest tipus de robatoris, encara no s'ha produït cap detenció perquè els afectats han de presentar la factura del cost de la bicicleta que acrediti que sigui superior a 600 euros perquè es pugui derivar en una detenció o per via penal.

DENOMINADORS COMUNS / Alguns dels robatoris relatats a aquest rotatiu tenen diversos factors comuns. Es tracta de robatoris en llocs pocs visibles, com racons d'aparcaments d'edificis i, fins i tot, trasters. Un altre denominador comú és que aquestes bicicletes són d'alta gamma, amb un cost que supera els 3.000 euros. Segons una de les fonts consultades, s'ha donat el cas de robatori de bicicletes sense estrenar.

Tot això fa sospitar a les mateixes víctimes que hi hagi alguna «poma podrida», diuen, dins d'algun establiment de venda de bicicletes que filtri informació dels compradors i del material comprat al presumpte lladre o lladres. Aquesta hipòtesi, però, no ha estat confirmada per la Policia.

Aquestes bicicletes tenen amortidors que valen més de 900 euros i altres complements com frens o les rodes d'alta qualitat i amb un alt valor econòmic.

Els aficionats i amants al ciclisme que disposen de bicicletes tenen por que aquest fet delictiu s'estengui entre d'altres coses perquè no hi ha companyies d'assegurança, diuen, que es facin responsable dels furts de les bicicletes.

Una altra qüestió plantejada en aquest sentit és que hi ha aparcaments semipúblics que no disposen de les mesures de seguretat i vigilància adients, segons uns dels afectats que va patir el robatori de la seva bicicleta en un aparcament de Prada Casadet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT