PUBLICITAT

El PS es marca l'objectiu de mantenir Encamp i la capital

  • La formació treballarà aquest estiu per anar perfilant les candidatures de cara a les eleccions comunals
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una imatge del congrés extraordinari del Partit Socialdemòcrata, que va tenir lloc dissabte passat Foto: TONY LARA

El principal objectiu del Partit Socialdemòcrata de cara a les properes eleccions comunals és mantenir els dos comuns on governen i recuperar Escaldes, segons va manifestar el seu president, Víctor Naudi. Però abans treballaran per presentar candidatura a les set parròquies, ja sigui en solitari o en coalició. El nou líder de la formació és conscient que els resultats de les passades eleccions generals suposa una «dificultat afegida» a la consecució dels objectius, i alerta que «haurem de treballar més i millor» per compensar-ho.

Naudi va assegurar que «l'objectiu, primer de tot, és poder presentar candidatura a totes les parròquies». Sigui en solitari o en coalició amb algun partit o grup parroquial «que tingui la mateixa sensibilitat progressista i amb el quin puguem compartir els mateixos objectius», va manifestar el president del PS, com ja ha passat en d'altres ocasions.

Però l'objectiu, després, és «manenir Encamp i Andorra la Vella, i anar més enllà amb alguna altra parròquia», com podria ser Escaldes-Engordany, que en d'altres comicis ha tingut color socialdemòcrata.

No és un objectiu poc ambiciós, tenint en compte que el PS ve d'una desfeta a les urnes en les darreres eleccions generals, quan van passar de 14 a 6 consellers generals, perdent tots els representants parroquials. I Naudi n'és conscient: «tenim una dificultat afegida pel fet que aquestes eleccions comunals vénen a pocs mesos de les generals, i això té un efecte de crida». Però això no arruga el president del PS, que per contrarrestar aquest efecte alerta que «haurem de treballar més i millor».

Però a més de «l'handicap» que representa la derrota electoral del 3 d'abril, al substitut de Jaume Bartumeu al capdavant del PS se li afegeixen altres conflictes, que afloren dia rere dia amb «militants històrics» i corrents crítics com Esquerra Socialista. Rosa Ferrer, considerada la «candidata natural» per encapçalar el projecte socialdemòcrata la capital ja va advertir que no optaria a la reelecció mentre el PS «prohibeixi anar a les reunions de cònsols». I a Encamp, el cònsol major Miquel Alís no pot repetir al capdavant.

Així que tot apunta que la tria dels candidats serà una àrdua tasca, que Naudi espera avançar durant l'estiu i tenir-la embastada de cara al setembre. Quan s'obri el procés, caldrà veure els moviments que puguin fer els possibles candidats per després avaluar les candidatures i escollir les millors. De totes maneres, i parlant de la possibilitat que Ferrer repetís com a candidata a cònsol major per Andorra la Vella, Naudi va assegurar que «de moment no hi ha res plantejat» i que la seva voluntat seria que «d'aquí a setembre haguéssim pogut avançar en les diferents possibilitats i perfils de candidats que es puguin presentar».

MÉS DEURES PER L'ESTIU / I si avançar en la recerca dels candidats i en l'elaboració dels programes electorals no fos prou feina, Naudi també es planteja obrir el debat ideològic al si del PS i recollir així l'encàrrec que deriva del congrés extraordinari celebrat una setmana enrere. El president del partit entén que aquest debat, «indefugible», s'haurà d'allargar en el temps, però voldria tancar-lo en un termini aproximat d'un any.

L'objectiu d'aquest debat és poder anticipar-se a les demandes que puguin sorgir de la societat canviant actual. Naudi defensa que «la socialdemocràcia avui dia ha de ser més vigent que mai amb aquesta societat globalitzada, que evoluciona cada dia, amb la crisi, i que comporta problemes societaris i diferències, afectacions a les persones que tenen més dificultats econòmiques».

Però per a què la socialdemocràcia sigui vigent, cal que doni respostes i per fer-ho «ens hem d'avançar i anticipar en aquells aspectes que es mouen de forma ràpida, especialment en el sistema d'economia de lliure mercat». I és aquí on «tenim un paper a jugar i hem de veure cap a on hem d'avançar». Naudi comença el mandat com a president amb molta feina damunt la taula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT