PUBLICITAT

Els infants de Canillo demanen un carnet propi

  • Els alumnes van reclamar a les autoritats l'ampliació del Punt Jove
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Quatre dels dotze nens que ahir van actuar com a consellers, reclamant demandes als polítics comunals. Foto: ÀLEX LARA

El vuitè Consell d'Infants de Canillo, que s'ha celebrat aquest divendres al matí, ha servit perquè els nens plantegessin la necessitat de disposar d'un «carnet d'infants», per a menors d'entre cinc a dotze anys, els quals encara no poden ser usuaris del Carnet Jove, segons va informar l'ANA. Aquest carnet hauria de donar avantatges als seus titulars i facilitar l'accés a les activitats organitzades a la parròquia. Entre d'altres propostes, plantejades per dotze alumnes de les escoles andorrana i francesa de Canillo, hi ha la necessitat d'ampliar el Punt Jove per poder fer-hi més activitats. En aquest sentit, el cònsol major, Enric Casadevall, va assenyalar que aquesta proposta ja s'està estudiant i, respecte al carnet, va afirmar que és una «bona iniciativa», de maner que s'ha compromès a estudiar-ne «un model».

Sobre els espais que podrien acollir aquest Punt Jove Casadevall va parlar d'una planta de l'edifici Perecaus o bé ocupar una casa al centre del poble que ha estat cedida al Comú. També hi ha la possibilitat de traslladar-se a les oficines que Grandvalira té a l'edifici del Telecabina perquè es volen traslladar. Alguns escolars van demanar també un Punt Jove per a Soldeu, demanda que també s'analitzarà.

Pel que fa a Soldeu, alguns nens van plantejar el neguit de tenir un camp de futbol on poder trobar-se perquè actualment han de practicar aquest esport al carrer. Casadevall va explicar que la proposta és bona però que el que falta és trobar l'espai per poder llogar el terreny. En tot cas, va dir que se seguirà analitzant la possibilitat i que, si es pot, es farà perquè tampoc suposa una gran inversió econòmica. Així mateix, es va mostrar favorable a organitzar un Club de Tennis, que també van reclamar els infants.

CAMP DE TREBALL D'ESTIU / El Consell també va proposar fer un camp de treball d'estiu perquè els nens participin en la neteja de camins i entorns naturals. Així mateix, també es van demanar més accions pel que fa a la promoció del reciclatge. Les dues propostes van estar ben rebudes per Casadevall que s'ha compromès a treballar-hi.

En les propostes de la Natura, els nens van reclamar fer un camí que enllaci Canillo amb Soldeu al costat de la carretera general. En aquest punt, Casadevall va comentar que la proposta no és tan factible perquè geogràficament seria difícil portar-ho a terme i també perquè representaria un cost econòmic important.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT