PUBLICITAT

Els Campionats d'Europa obren boca abans de l'esperat Mundial

  • Davant de l'absència del líder europeu, Jack Challoner, tots els seus perseguidors lluiten per retallar distàncies
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

La gran expectació de la cita del cap de setmana amb el trial a Sant Julià de Lòria serà demà, però l'ambient que es mou a la parròquia laurediana és bastant important fins ara. Avui s'obre boca amb el Campionat d'Europa, una cita en què estan tots els primers espases de la categoria, tot i que és notòria l'absència del líder, el britànic Jack Challoner, guanyador de les tres proves anteriors.

La cita andorrana serà la quarta del calendari, després que el Campionat d'Europa hagi passat per Roma (Itàlia) el passat 24 d'abril, Gefrees (Alemanya) el 14 de maig i Pobladura de las Regueras (Espanya) el passat cap de setmana. En totes tres, Challoner va ser el vencedor sense discussió, i ara en la general suma 60 punts, lluny dels 43 que en tenen l'italià Matteo Grattarola i l'espanyol Alfredo Gómez, tots dos en competició avui a Sant Julià. El calendari europeu, amb tot, encara tindrà després de la cita andorrana altres tres proves: 9 de juliol, Montecrestese (Itàlia); 28 d'agost, Tanvald (República Txeca); i 3 de setembre la prova final a Myslenice (Polònia).

Entre els noms que destaquen per fer-se avui amb la victòria, hi són els catalans Pere Borrellas i Francesc Moret, els francesos Benoit Dabnicourt i Alexandre Ferrer, o els italians Francesco Iolita, a més de Luca Cotone o Grattarola i l'espanyol Gómez, que fins i tot podrien situar-se líders de la competició si acaben amb la victòria.

LA COMPETICIÓ, OBERTA AL PÚBLIC / El públic té un paper important durant la competició, ja que té via lliure per moure's per les diferents seccions, delimitades pels terrenys exclusius per a pilots i jutges. Amb tot, la possibilitat d'estar a pocs metres dels participants és viable, i això li dóna un punt de proximitat molt important a aquesta especialitat del motociclisme. Les zones d'Aixirivall i Nagol són les elegides per la competició.

DES DE LA PLAÇA LA GERMANDAT / Els pilots del Campionat d'Europa sortiran a primera hora des de la Plaça la Germandat de Sant Julià. L'últim dels pilots sortirà a les 11.00, i així transcorrerà la competició fins que el darrer pilot arribi de nou a la Plaça la Germandat a les 16.00. El lliurament de trofeus està previst per a les 16.15, aproximadament, a la mateixa Plaça laurediana. Ara que parlin els especialistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT