PUBLICITAT

Els visitants cauen un 0,4% al mes de maig

  • El consum d'energia mostra una tendència interanual negativa del 5,3%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Andorra va registrar al mes de maig l'entrada de 599.573 visitants, dels quals 504.497 (el 84,1%) van ser excursionistes i 95.076 turistes (el 15,9%). Les dades totals suposen una disminució del 0,4% respecte al mes anterior, i una davallada del 5,2% en la tendència anual. En canvi, la comparativa respecte al maig de l'any anterior és positiva en un 0,6%.

Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va afegir que només els turistes espanyols van tenir un comportament lleugerament positiu durant el maig, amb unes tendències mensuals del 0,6%, estabilitzant la tendència anual en el 0,7% positiu.

A l'altre cara de la moneda hi ha les dades d'excursionistes (els que no pernocten), que són totes negatives per al maig. El mensual va ser de l'1,5% negatiu pels espanyols i del 2% negatiu pels francesos i altres nacionalitats. En l'anàlisi anual els francesos i altres nacionalitats davallen un 16,4% i un 15,7% respectivament.

0,4% menys d'energia / D'altra banda, Estadística va informar ahir que el consum total d'energia al mes de maig va situar-se en 18.547 TEP (Tones Equivalents de Petroli), el que representa un lleuger retrocés de la tendència mensual (0,4%menys que a l'abril) i moderat pel que fa a la tendència interanual, que se situa en el 5,3% negatiu. El motiu principal de la baixada és la disminució del consum de fuel domèstic (un 20,4%)

Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum del mes de maig va ser de 39.415 MW/h (Megawatts per hora), mantenint-se estable la tendència mensual i registrant un lleuger retrocés en l'interanual de l'1,5%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT