PUBLICITAT

El relleu de la flama

  • El Síndic General va presidir ahir l'acte de la flama del Canigó que prèviament va arribar a Escaldes per ser seu de la Capitalitat de la Cultura Catalana
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El síndic general lliura la flama als nens d'Andorra la Vella, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Delegats de les diferents parròquies del Principat van recollir ahir la Flama del Canigó a la Plaça del Consell General d'Andorra la Vella, on posteriorment diverses autoritats i voluntaris van fet rodar les falles. El síndic general, Vicenç Mateu, va presidir l'acte, que es va iniciar amb la rebuda de la flama, transportada des d'Escaldes-Engordany pel pubillatge d'aquesta parròquia. A continuació, Mateu va llegir el manifest de Sant Joan i, després, es va fer el relleu del fallaire major d'Andorra la Vella així com el revestiment de la capa taronja a la primera fallaire menor, a càrrec de la cònsol major d'Andorra la Vella. En acabar, la cònsol major de la capital; el síndic general, i la subsíndica general, Mònica Bonell, entre d'altres, van fer rodar les falles al mig de la plaça, segons va informar l'ANA.

Previament, i de mig dia al Prat de la Mola d'Escaldes-Engordany el pubillatge de la parròquia i la cònsol major, Montserrat Capdevila, van presidir l'acte de rebuda de la flama. La parròquia va acollir la flama aquest any perquè és la seu de la Capitalitat de la Cultura Catalana (CCC). La presidenta del Centre de la Cultura Catalana (CCC), Teresa Cabanes, que va promoure l'arribada de la Flama del Canigó fins a Andorra va voler destacar la «importància del símbol ja que la flama que tenim aquí és la mateixa que il·luminarà totes les fogueres» dels diferents territoris de parla catalana. Ahir unes 250 persones es van donar cita al cim de la muntanya per recollir la flama que va encendre les fogueres de València, Aragó, Catalunya i Mallorca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT