PUBLICITAT

Manen les motos

  • El Mundial de trial torna a Sant Julià amb tota l'emoció: hi seran tots els favorits, amb Toni Bou líder per 10 punts
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Toni Bou, ahir durant la presentació a l'edifici del Govern de la prova del Mundial que se celebra a Sant Julià Foto: ÀLEX LARA

Sant Julià de Lòria és des d'ahir el centre del trial mundial. L'ambient a motos es nota per tot arreu. La quarta prova del calendari del Campionat del Món arriba a la parròquia laurediana i al Principat amb la bandera de la màxima emoció, perquè a la cita hi seran tots els favorits i el lideratge, en mans de Toni Bou, està a només 10 punts.

Bou arriba a la prova andorrana, la quarta del Mundial, ple de moral. De fet, al Principat ja va guanyar al 2007 i va ser tercer al 2009, però sap que haurà d'«arriscar» si vol vèncer, perquè al davant tindrà primeres espases com Adam Raga (campió a Andorra al 2004 i podi al 2003, 2005, 2006, 2007 i 2009 i segon ara a la general amb 65 punts, 10 menys que Bou) i Jeroni Fajardo (l'últim vencedor al 2009), a més del japonès Takahisa Fujinami (segon classificat al 2003, 2004, 2005 i 2006, i tercer al 2002), a més del també espanyol Albert Cabestany (campió a Andorra al 2006), o l'incombustible Dougie Lampkin. El britànic té un palmarès envejable amb set Campionats del Món i quatre triomfs al Principat (1998, 2000, 2003, 2005).

La prova del Campionat del Món serà a Aixirivall –es fuig de Naturlàndia– diumenge a un circuit de 13 quilòmetres amb 15 sectors a dues voltes, amb moltes dificultats i només un pas de riu –«això em beneficia», va dir ahir Bou a la presentació–, mentre que dissabte es disputarà el Campionat d'Europa d'11.00 a 16.00. També es disputa el Campionat del Món júnior i el Campionat del Món de joves. L'organització corre a càrrec de la Federació de Motociclisme d'Andorra (FMA), amb la col·laboració del Govern, del Comú, de la Federació Internacional de Motociclisme i de la Unió Europea de Motociclisme. El pressupost de la cursa és el mateix que des que va començar la cita al Principat. «Són 90.000 euros», va confirmar Josep Puntí, president de la FMA.

S'ESPEREN 4.000 VISITANTS A SANT JULIÀ / La cita mundialista mou molta gent, i gran part és aficionats a les motos i al trial que tenen l'oportunitat de veure a Andorra aquesta prova del màxim nivell. Així, la previsió que ha fet el Comú de Sant Julià de Lòria és que hi passin per la parròquia unes 4.000 persones. «La intenció és revitalitzar el comerç i la parròquia», va dir ahir el conseller d'Urbanisme del Comú lauredìa, Josep Majoral, a la roda de premsa que es va fer ahir a l'edifici del Govern i on també hi van ser la ministra d'Educació, Joventut i Esports, Roser Suñé, i el president de la Federació de Motociclisme d'Andorra, Josep Puntí, a més de Toni Bou. Puntí hi va afegir que una competició com aquesta requereix d'un gran esforç humà «d'unes 500 persones».

Abans d'Andorra, el Mundial va ser el 15 de maig a Gefrees (Alemanya), el 21 i 22 de maig a Bréal (França) i el passat cap de setmana 19 de juny a Pobladura (Espanya). El calendari, després d'Andorra, viatja Montecrestese (Itàlia) el 10 de juliol, el 31 de juliol a Fort William (Gran Bretanya), el 20 i 21 d'agost a Motegi (Japó) i el 4 de setembre tanca la temporada a Myselenice (Polònia).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT