PUBLICITAT

Cinca desvincula l'aplicació de l'impost de societats de l'entrada en vigor de l'IVA

  • S'ha mostrat convençut que es podrà tancar el marc fiscal durant la primera meitat de la legislatura
16_06_cinca
Cincaen una roda de premsa Foto: ANA
El ministre de Finances, Jordi Cinca, s'ha mostrat partidari de desvincular l'aplicació de l'impost de societats de l'entrada en vigor de la llei de l'IVA, desmarcant-se així de la decisió presa per l'anterior Govern que condicionava l'aplicació de l'impost de societats a tenir aprovada la llei de l'IVA. Cinca va fer aquestes declaracions aquest dimecres en una entrevista a ATV, on va deixar clar, però, que caldrà parlar amb els grups parlamentaris per exposar-los aquesta possibilitat.
Cinca considera que és viable aplicar un impost de societats al 2012, i mesos o fins i tot un any després, assumir l'entrada en vigor de la llei de l'IVA. Una llei que, segons Cinca, no ha de suposar un increment de la pressió fiscal. Pel que fa a la seva entrada en vigor, el ministre ha assenyalat que si s'aprova al setembre i posteriorment es passen tots els processos legislatius pertinents, "és impossible" demanar a la gent que estigui preparada per la seva aplicació l'1 de gener perquè es generaria "caos i desconfiança". De tota manera, Cinca s'ha mostrat convençut que es podrà tancar el marc fiscal durant la primera meitat de la legislatura i ha defensat que aquest procés es pot fer en paral·lel amb les negociacions amb els països veïns per la signatura d'acords que evitin la doble imposició, per, d'aquesta manera, estar preparats un cop es tingui marc fiscal.

Durant l'entrevista, el ministre de Finances va recordar que Andorra arrossega un dèficit crònic d'entre 50 i 60 MEUR, uns 20 o 30 MEUR menys que al 2008 i 2009, una reducció provocada per un descens de la inversió i un canvi de criteri a l'hora de pagar grans obres com la del vial de Sant Julià o el túnel dels Dos Valires, que farà que quan s'entreguin les obres acabades s'hagin de pagar 101 MEUR. Per tot això, Cinca ha augurat que al 2012 Andorra podria acumular un endeutament de 900 MEUR, un import del tot "inassumible".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT