PUBLICITAT

La Massana adapta el POUP per cedir els terrenys de l'Arxiu Nacional

  • Es modifiquen normes urbanístiques per facilitar l'execució dels projectes constructius
P. G.
LA MASSANA

Periodic
Terrenys cèntrics on es preveu la construcció de l'Arxiu Nacional. Foto: TONY LARA

La Massana ha adaptat el Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) per aprovar provisionalment la cessió dels terrenys destinats a l'Arxiu Nacional, projecte d'interès nacional. Tot i que des de DA, ara al Govern, van considerar que no era una prioritat, des del comú massanenc volen fer els seus deures i tenir-ho tot a punt perquè a la tardor passi en mans de l'Executiu i aquest decideixi què fer. Així amb l'aprovació provisional de la cessió dels terrenys, ara restarà un temps per a l'exposició pública i presentació d'al·legacions. Després es farà l'aprovació definitiva i posterior cessió al Govern. Per altra banda, ahir també es van aprovar dues modificacions de normes urbanístiques que tenen l'objectiu de reactivar el sector de la construcció promovent la inversió dels promotors i propietaris.

El cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, va explicar que encara no s'ha parlat del futur Arxiu Nacional amb el Govern Martí, tot i això des d'aquest consistori , majoria i oposició confien en que encara que no sigui prioritari el projecti pugui tirar endavant.

«Que no sigui prioritari vol dir que no és immediat, però hi ha de temps quatre anys encara que sabem que abans s'han de fer altres coses», va explicar el cònsol massanenc. Per la seva part des de l'oposició, Anna Blàzquez va manifestar que si finalment no s'executa l'obra «la cessió ja estarà feta i el comú disposarà d'una parcel·la al centra però esperem que no sigui així», va dir.

A més de l'aprovació provisional en relació a les tres unitats d'actuació que afecta aquests terrenys per la cessió, el consell del comú també va aprovar ahir un conveni de cessió anticipada gratuïta de sòl, entre el comú i dos propietaris, per a la construcció d'un accés per a vianants al futur edifici de l'Arxiu Nacional.

MÉS LLIBERTAT D'EDIFICACIÓ / Altres acords presos ahir van ser dos canvis en les normes urbanístiques que afecten a la variació de les condicions d'edificació de la zona urbana, que permetrà una major llibertat a l'hora de projectar els edificis en zona urbana. Aquest canvi no suposarà un augment de la volumetria, però sí que permetrà als arquitectes un disseny més lliure i una millor adaptació al terreny de l'edificació.

L'altre canvi en les normes urbanístiques és el referit a petits ajustaments on es permet una alçada entre forjats de fins a 6 metres, quan fins ara era de 4,5 metres. Segons Camp aquesta modificació permetrà el desenvolupament d'obres en zones industrials.

Una altre canvi en el desenvolupament urbanístic que vol ajudar el sector de la Construcció és el de l'aprovació de l'ordinació de rehabilitació d'edificis de la parròquia per mantenir el caràcter singular i la imatge d'aquestes edificacions i permetre un procés de renovació.

Finalment, el Consell del Comú va aprovar ahir incloure l'Era de Causes Pies, l'església de Sant Andreu del Prat del campanar i Cal Bauseli en l'inventari comunal aprovat amb el POUP que destaca edificis pel seu interès històric, monumental, cultural i arquitectònic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT