PUBLICITAT

Escaldes instal·la un desfibril·lador al pavelló del Prat Gran

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Montserrat Capdevila i el president del Rotary Club, Miquel Marfany Foto: COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

El Rotary Club d'Andorra va formalitzar ahir la donació al Comú d'Escaldes-Engordany, a través de la Creu Roja, d'un desfibril·lador que s'ha instal·lat a la plaça del pavelló del Prat Gran. L'aparell està situat en una zona estratègica vista la proximitat del Centre d'Atenció Primària, la llar de jubilats i l'entrada del pavelló, on s'hi realitzen gran quantitat d'activitats esportives al llarg de tot l'any. A més, en aquest punt també s'hi troba instal·lada una càmera de seguretat per prevenir possibles actes vandàlics.

Amb aquesta donació ja són tres els desfibril·ladors que es troben a les principals instal·lacions esportives de la parròquia: complex esportiu i sociocultural del Prat del Roure, piscines i gimnàs comunal i Prat Gran. De fet, el Comú d'Escaldes-Engordany va ser un dels comuns pioners en instal·lar aquests aparells ja fa cinc anys.

A tots els punts estratègics on es troben els desfibril·ladors hi ha personal del Comú d'Escaldes-Engordany que ha rebut la formació de Prevenció i Socors Cívics, impartida per la Creu Roja, per fer ús de l'aparell per prevenir possibles parades cardiorespiratòries.

La desfibril·lació és el tractament d'elecció de les arítmies cardíaques potencialment mortals. La desfibril·lació consisteix en emetre un impuls de corrent continu (amb el desfibril·lador) al cor, d'una intensitat suficient per a despolaritzar simultàniament totes les cèl·lules miocárdiques, podent reprendre aquestes) el seu ritme normal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT