PUBLICITAT

Salut va multar amb 15.000 euros la farmàcia imputada

  • Caja Rural aparta de l'equip dos ciclistes relacionats amb l'afer
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El 18 de febrer passat, un inspector del departament de Salut del Govern va acompanyar als agents de la Policia per fer una inspecció a la farmàcia d'Encamp que aquesta setmana ha estat imputada per vendre substàncies dopants, que es van xifrar en 15.000 comprimits, a una seixantena d'esportistes de forma presumptament il·legal. Aquesta inspecció, segons fonts del Govern, es va fer a requeriment dels Mossos d'Esquadra. Fruit de la investigació es va comprovar que la farmàcia encampadana havia venut sense prescripció mèdica les substàncies dopants. Al tenir aquesta comprovació des del Ministeri es va obrir un expedient sancionador amb una multa de 15.000 euros per la venda il·legal de medicaments sense prescripció mèdica. L'Executiu també va informar que els implicats van presentar les corresponents al·legacions i que ara s'està a l'espera de la resolució de l'expedient obert.

TRES ANDORRANS / Tal i com va informar ahir aquest rotatiu, dels sis imputats en aquest segon presumpte delicte de distribució il·legal de substàncies dopants, tres són andorrans. La principal encausada és la farmacèutica Eva B. P., de 42 anys, que portava des del 2003 subministrant els medicaments dopants a 42 ciclistes, 11 atletes i vuit triatletes i duatletes ja identificats. A més de la gerent de la farmacèutica, estan imputats els seu marit i una germana, que presumptament havien contribuït a passar la mercaderia amb el cotxe i així burlar els controls duaners.

En l'àmbit penal es troben en fase d'instrucció unes diligències prèvies on es preveu que es pot imputar la presumpta comissió d'una infracció del codi penal andorrà d'elaboració i tràfic de substàncies nocives. La investigació continua oberta i judicialitzada per part de la Batllia.

La farmàcia encampadana està oberta des de fa sis anys però des dels cossos policials s'ha comprovat que han estat els darrers tres anys els que s'han produït els fets delictius.

REACCIONS / D'altra banda, la direcció esportiva del Caja Rural va anunciar ahir que ha decidit apartar de l'equip als dos corredors relacionats amb l'adquisició de determinats productes a la farmàcia encampadana fins que els fets siguin aclarits per les autoritats competents.

El conjunt navarrès es va referir així a Víctor de la Parte i a Guillermo Lana, que són dos dels 60 esportistes professionals, d'elit i amateurs, la majoria ciclistes i atletes, que han estat identificats en l'operació policial contra el tràfic de substàncies dopants per adquirir aquests medicaments a través d'internet a la farmàcia d'Andorra.

Caja Rural va precisar que ambdós corredors «han mostrat la seva total disposició per aclarir i resoldre aquesta situació al més aviat possible», i va deixar clar que l'equip està «absolutament al marge d'aquesta situació» i que prendrà «les mesures disciplinàries que, si s'escau, poguessin correspondre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT