PUBLICITAT

De Blasi a Cerqueda

  • El Govern anuncia el secretari d'Estat d'Esports, l'actual vicepresident del COA, supeditat al seu estat de salut
C. G. / R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'ex-secretari d'Estat d'Esports, Manel Blasi, conversa amb Jaume Martí, president del COA, i Jordi Cerqueda, vicepresident i ara l'elegit pel nou Govern d'Andorra per dur l'esport nacional Foto: ONA MORANTE

Els últims dies el seu nom guanyava força i ahir es va confirmar. Jordi Cerqueda, actual vicepresident primer del Comitè Olímpic Andorrà (COA), és l'elegit pel nou Govern d'Andorra de Toni Martí per ser el nou secretari d'Estat d'Esports. Ara bé, el relleu de Manel Blasi encara està per confirmar al cent per cent perquè Cerqueda té l'última paraula, ja que tot està supeditat al seu estat de salut. Aquest mes va patir un accident greu que encara està pendent de rebre l'alta mèdica definitiva. En dues setmanes es confirmarà com a secretari d'Estat (o no), però mentrestant des del Govern els tècnics d'Esports ja treballen en la gran preocupació dels clubs del país i els esportistes en general, que són les subvencions per la pròxima temporada, segons va informar ahir el portaveu del Govern, Jordi Cinca, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Cinca va anunciar que Cerqueda és l'home escollit per l'executiu per portar les regnes de l'esport nacional. «És una persona implicada en el món de l'esport tant a nivell esportiu com directiu», va dir el portaveu, que va qualificar Cerqueda com a la persona «idònia per dirigir l'esport del país, malgrat la situació personal per la que està passant».

Per la seva part, el que serà secretari d'Estat, si ell així ho vol, va assegurar que la notícia feta pública ahir per l'executiu li va agafar «en fals», i no va voler fer declaracions com a futur responsable d'Esports «perquè vaig dir que sí però sempre depenent del que em digui el metge», cita que té prevista d'aquí a dues setmanes a Barcelona.

TRAJECTÒRIA VINCULADA A L'ESPORT / Segons un comunicat enviat pel Govern ahir a la tarda, l'executiu «ha tingut present a l'hora de la designació l'àmplia experiència com a esportista pluridisciplinar així com el coneixement exhaustiu de l'esport andorrà, adquirit com a dirigent de clubs i federacions». Cerqueda, que ara ocupa la vicepresidència del COA –càrrec que deixarà una vegada sigui nomenat secretari d'Estat–, «ha estat corredor de l'equip nacional d'esquí alpí, pilot d'enduro al campionat d'Espanya, tirador al plat preolímpic i ha practicat també l'handbol i l'hoquei patins», segons el comunicat de Govern. A més, destaca l'executiu «els càrrecs de responsabilitat en el món de la natació, on va destacar com a fundador del Club Serradells i ha presidit la federació. També és president fundador de l'Andorra Hoquei Club i va ostentar la vicepresidència de la Federació d'Hoquei Patins». «Actualment», tanca el comunicat, «compagina la vicepresidència del COA amb la presidència de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics». Cerqueda va nàixer a Sant Julià de Lòria ara fa 55 anys i és llicenciat en Dret.

DEIXARÀ LA VICEPRESIDÈNCIA DEL COA / Segons va polsar ahir aquest rotatiu, Cerqueda abandonarà el càrrec de vicepresident primer del COA. «Hauré de plegar», va confirmar. Amb tot, Jaume Martí, president de l'organisme, va assegurar en conèixer la notícia: «Segons els estatuts del Comitè la compatibilitat és possible, i de fet ja ha passat anteriorment en alguns casos, però una altra cosa és la decisió que vulgui prendre ell».

SECRETARIA ADSCRITA AL CAP DE GOVERN/ La secretaria d'Estat d'Esports es mantindrà en el mateix estatus que en l'època socialdemòcrata, quan el càrrec estava adscrit al cap de Govern, Jaume Bartumeu, davant de l'absència d'un Ministeri d'Esports.

EN RECUPERACIÓ DE L'ACCIDENT / Cerqueda va patir un accident a principis de mes quan va caure de cap i va quedar inconscient. Va haver de ser intervingut i fins fa menys d'una setmana no va ser conscient de res. Ara evoluciona favorablement i ja descansa a casa seva, tot esperant que la inflamació que pateix a l'ull esquerre baixi amb el pas del temps i recuperi la vista completament, cosa que va poc a poc. «Estic bé, però encara no veig bé per aquest ull», va dir Cerqueda ahir.

EL MÓN DE L'ESPORT, PENDENT / Quan ja ha passat un temps més que prudencial des que es va formar el nou Govern d'Andorra, el món de l'esport del país estava ja una mica nerviós pel fet que encara no hi havia un interlocutor amb qui parlar de les qüestions de funcionament habituals. El final de la temporada esportiva i la planificació de la següent campanya per part de totes les entitats està en mans del càrrec d'Esports. El nomenament de Cerqueda, però, pot trigar encara dues setmanes.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT