PUBLICITAT

El VPC es resigna a Honor i creu que el nivell pujarà

  • Broad, Hinds i McKendry seguiran i el capità Magallón demana implicació
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ginesta i Magallón, ahir a la roda de premsa, amb els trofeus de l'any Foto: TONY LARA

No hi ha solució i el VPC Andorra es resigna a ser a Honor per oblidar-se de la Federal 3. La normativa de la Federació Francesa de Rugbi (FFR) és exigent al màxim, i el club no pot arribar al que es demana. Crear i mantenir un equip cadet i un de júnior és impossible, i per això la plaça que es va aconseguir al camp vola com un pardal. Amb tot, l'equip no es desintegrarà, i si bé estan confirmades les continuïtats del tècnic Michael Broad i dels també australians Adam Hinds i Alex McKendry, el capità Josep Magallón va fer ahir una crida als jugadors: «La motivació és important, però els demano que no abandonin ara, perquè s'està treballant molt bé des de la base». El que sí que es creu és que el nivell a Honor serà superior, perquè hi ha molts equips de categories altes que no poden mantenir-se per les exigències de la FFR i van baixant. Es preveu una Honor més dura.

El caos al rugbi francès és total perquè la intenció és «marcar una frontera entre el professionalisme i l'amateurisme», segons Magallón, i això implica que molts equips no puguin assumir les noves exigències. Això és dolent ara, i fins i tot cruel per equips com el VPC, però pot ser un punt d'inflexió de cara al futur. De fet, el club treballa amb un estudi en què assumeix que podrien arribar a tenir «una vintena de jugadors cadets», segons el president Thomas Ginesta, «i un equip júnior de quinze però just, i sis o set dels jugadors no entrenen durant la setmana perquè estudien a Barcelona». Són edats difícils per mantenir un seguiment. «Parlem de treballar amb les escoles, perquè ens aportin algun jove», hi va afegir Ginesta.

VETATS AL ‘PLAY-OFF' I A L'ASCENS / Amb la decisió de ser a Honor, el VPC ja sap que segons la normativa no optarà al títol perquè encara que acabi al davant no podrà ser al play-off final i tampoc podrà per tant ascendir, però això no només la pròxima temporada, sinó que tampoc la següent.

HO VAN SABER ABANS DE LA FINAL / Ginesta va informar que el club i el tècnic Broad van conèixer la normativa de la FFR per a la temporada 2010-2011 la setmana d'abans de la final pel títol. També és públic que el Saint Sulpice, derrotat pel VPC a la final i teòric hereu de l'ascens en renunciar els andorrans, no pujaran perquè la FFR ha decidit mantenir un equip dels que baixaven de Federeal 3.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT