PUBLICITAT

Ferrer descarta presentar-se a la reelecció amb un programa del PS "on es prohibeixi anar a les reunions de cònsols"

  • Muxella confia que es pugui crear un nou partit d'ideologia socialdemòcrata
22062011
La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer'.
La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, en relació a la seva continuïtat al Partit Socialdemòcrata, ha dit que encara no sap quin és el seu futur dins de la formació i que està en un moment de reflexió personal després del congrés de dissabte. Tot i això, no està disposada a presentar-se a la reelecció amb segons quin programa i, sobretot si es prohibeix anar a les reunions de cònsols, i ha assegurat que "abans em quedo a casa".

La cònsol ha recordat que una de les resolucions rebutjades de la seva ponència era la d'incloure al programa de les comunals el fet que les reunions de cònsols fossin una forma d'associació entre els ens locals. Ferrer ha explicat que fins i tot va acceptar una transacció per delimitar la finalitat de les reunions a mancomunar serveis, però que també es va votar en contra, i ha recordat que en canvi, el programa electoral amb el qual es va presentar el 2007 hi havia un apartat dedicat a aquestes reunions, mentre que ara al congrés s'ha dit que això no és vàlid "i com que el congrés és sobirà s'haurà de respectar i no anar a les reunions".
Per la seva, l'exconsellera del Comú d'Andorra la Vella i presidenta de l'Institut dels Drets Humans, Elisa Muxella, ha anunciat aquest dimarts que marxa del Partit Socialdemòcrata. El principal motiu que exposa és la manca de llibertat d'expressió en el si del partit i l'actitud del president del grup parlamentari i expresident de la formació política, Jaume Bartumeu. Ho explica en un article d'opinió publicat aquest dimarts. Posteriorment, en declaracions a l'ANA, Muxella augura que a banda dels militants que "silenciosament" ja han abandonat el partit, encara hi haurà més gent que ho farà, i que això podria desembocar en la creació d'una nova formació o partit amb ideologia socialdemòcrata. La ja exmilitant del partit assegura que està preparada per rebre atacs personals i professionals per part de l'excap de Govern, "perquè és el que ha passat a tots aquells que han marxat", i preveu que pel fet de ser dona les crítiques que rebrà seran "encara més dures".

La creació d'un nou partit o formació que agrupi les idees socialdemòcrates es comença a albirar, i és que la ja exmilitant del Partit Socialdemòcrata Elisa Muxella parla d'aquesta possibilitat. Ella ha decidit abandonar el partit per la manca de llibertat d'expressió, perquè considera que no es dóna lloc al debat i perquè no concep l'actitud de l'excap de Govern, Jaume Bartumeu, que entre d'altres punts, "no ha estat capaç de deixar la primera línia de la política" després de la desfeta electoral. Muxella no ha volgut marxar del partit en silenci, com assegura que han hagut de fer altres militants, sinó que ha publicat un article d'opinió on exposa clarament les seves motivacions.

Muxella ha explicat a l'ANA que hi ha altres persones que han abandonat el partit i que previsiblement n'hi haurà més i que hi ha molta gent que comparteix la ideologia socialdemòcrata i que té aquesta sensibilitat que s'ha fet callar dins el partit. Però l'exconsellera no marxa per abandonar la política o les seves idees sinó per poder defensar-les millor, i per això confia que en un futur proper es pugui crear una nova formació d'idees socialdemòcrates. No hi ha res definit, però la voluntat és que sigui 'un partit on hi hagi debat, discussió, i on hi puguin confluir diverses sensibilitats capaces d'arribar a un consens'. I és que Muxella apunta que la socialdemocràcia 'no és propietat de ningú' i que el que compta és que la gent sigui capaç d'aplicar-la a les seves actuacions. Pel que fa a la data, no creu que sigui possible fer-ho abans de les eleccions comunals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT