PUBLICITAT

DA es defineix com a reformista i liberal

  • L'assemblea aprova l'ideari i els estatuts, que preveuen pactes puntuals amb partits parroquials
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ladislau Baró, Josep Maria Camp i Toni Martí, conversen, ahir al vespre, a l'inici de l'assemblea fundacional de DA Foto: TONY LARA

En el seu ideari, aprovat ahir en l'assemblea fundacional del partit, Demòcrates per Andorra (DA) es defineix com a «demòcrata, reformista i liberal», segons va resumir Carles Naudi, que ahir actuava com a portaveu. Malgrat la definició, el debat sobre l'adscripció internacional queda postposat per a un congrés futur.

En la trobada, que va aplegar nombrosos simpatitzants –al voltant de 400 persones–, també es van aprovar els estatuts de la formació –que s'hauran de presentar, juntament amb l'ideari, al Govern per al seu vist-i-plau– i una junta gestora de 18 membres, que exercirà com a executiva fins després de les eleccions comunals del desembre. Així, la data del congrés constituent serà passats aquests comicis, a principis de l'any vinent.

Aquesta junta gestora està integrada per dos membres de cada parròquia –per Canillo hi ha Martí Salvans i Joan Torres; per Encamp, Esther París i Jordi Torres; representant Ordino hi conten Joan Font i Josep Delgado; per la Massana hi figuren Carles Naudi i Albert Esteve; de la capital hi ha Carles Torralba i Robert Cassany; per Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil i Pere Altimir; i d'Escaldes hi consten Miquel Aleix i Joaquim Tomàs–, un representant dels consellers comunals –que és David Baró, membre del Comú de la Massana–, un del Consell General –que recau en Sofia Garrallà, consellera general escollida per la parroquial també de la Massana–, i un representant del gabinet ministerial –que és Gilbert Saboya. Qui presidirà aquesta junta és el propi cap de Govern, Toni Martí.

Una de les feines encomanades a aquest òrgan és l'afrontament de les eleccions comunals i assolir els pactes necessaris amb els partits parroquials –com poden ser Unió Laurediana o Acció Comunal d'Ordino– per presentar llistes conjuntes. Després, una assemblea extraordinària amb la militància servirà per validar les candidatures.

RELACIONS AMB PARTITS PARROQUIALS / Els estatuts aprovats ahir per l'assemblea fundacional no permeten la doble militància, però preveuen que es pugui mantenir relació amb els partits parroquials afins a partir de pactes puntuals. És en aquest article 5 que s'emmarquen les relacions amb UL i que permeten que les conselleres d'aquest partit formin part del mateix grup parlamentari de DA i que la consellera Montserrat Gil sigui present a la junta gestora. Ara però caldrà veure si aquesta formació parroquial, o d'altres, podran participar de l'executiva que s'elegeixi en el congrés que se celebrarà l'any vinent, en la què només hi haurà un representant per parròquia, i a la què s'afegiran un representant de la secció jove i un altre de la comissió d'igualtat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT