PUBLICITAT

Correfoc inèdit, per volum i llargada, a la revetlla de Sant Joan

  • Andorra la Vella i Escaldes-Engordany organitzen juntes per primer cop la Nit del Foc
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Fallaries a Andorra la Vella per Sant Joan Foto: EDUARD COMELLAS

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany celebren per primera vegada els actes de Sant Joan de manera conjunta. Així, acolliran un correfoc inèdit tant pel volum de colles de diables que hi participaran com per l'ampli recorregut que es farà, segons van coincidir en assenyalar ahir els responsables comunals. En motiu de la Capitalitat Cultural Catalana, que ostenta la parròquia escaldenca, la Flama del Canigó arribarà aquest any a Escaldes-Engordany i des d'allà es repartirà a la resta de poblacions del Principat.

La presidenta del Centre de la Cultura Catalana (CCC), Teresa Cabanes, va explicar que la Flama del Canigó arribarà el dia 23 a les 13 hores al Prat de la Mola d'Escaldes-Engordany. «Cada any es fa per parròquies i per ordre protocol·lari, aquest any no li tocava a Escaldes però vam pensar que era bo passar-l'hi perquè ostenta la Capitalitat», va comentar Cabanes. Un cop arribi a Escaldes, la cònsol major, Montserrat Capdevila, «llegirà un manifest adient amb la festa», va afirmar Cabanes.

UN CORREFOC ESPECIAL / Per la tarda, està previst un acte a la plaça del Consell General, com és habitual a les 19 hores, i posteriorment, a les 22 hores, els fallaires d'Andorra la Vella faran una encesa de falles que donarà pas, a les 22.30 hores, al correfoc de diables, que tant el conseller de Festes d'Escaldes-Engordany, Jordi Tudó, com la consellera de Cultura de la capital, Maite Cano, van coincidir en qualificar d'excepcional tant pel volum de colles que hi participaran com pel recorregut que es farà. Els dos també van aplaudir la iniciativa de mancomunar festes i van comentar que s'ha de continuar fent-ho.

El recorregut del correfoc s'iniciarà al centre històric d'Andorra la Vella (placeta del Puial), seguirà per l'avinguda Meritxell fins al carrer de la Unió, carrer del Valira, avinguda Consell de la Terra, carrers dels Paraires, avinguda Nacions Unides, passeig de l'Arnaldeta fins a l'aparcament Clot 19, del Clot d'Emprivat. En aquest punt s'encendrà la foguera per part del pubillatge després d'un castell de focs artificials i es farà una festa, Què Flaix Tour, amb discjòqueis a càrrec de Ràdio Flaix. La celebració, organitzada per la Unió Pro Turisme d'Escaldes-Engordany (UPTEE), s'allargarà fins a les dues de la matinada, amb el repartiment de coca i xocolata i ball.

Els participants al correfoc són el Grup de Fallaires d'Escaldes-Engordany, el Grup de Fallaires d'Andorra la Vella, el Grup de Fallaires del Puial, les colles de diables d'Andorra, Senyors del Foc de Castelló d'Empúries, diables de Pineda de Mar, de Sant Quirze del Vallès i de la Granada del Penedès, el grup de percussió Samba Wiki, i l'artista del foc Gerard Miralles.

La comissària de la Capitalitat Cultural Catalana d'Escaldes-Engordany 2011, Montserrat Planellas, va manifestar que la celebració del correfoc és possible per «la col·laboració» de moltes institucions que, a més, han acceptat cedir especialment el protagonisme de la Nit del Foc a Escaldes-Engordany, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT