PUBLICITAT

Andorra la Vella i Escaldes acullen per Sant Joan un correfoc inèdit

  • En motiu de la Capitalitat Cultural Catalana, que ostenta la parròquia escaldenca, la Flama del Canigó arribarà aquest any a Escaldes-Engordany
22_06_santjoan
El director de Cultura del Comú d'Andorra la Vella, Albert Villaró; la consellera de Cultura de la capital, Maite Cano; el conseller de Festes d'Escaldes-Engordany, Jordi Tudó; la presidenta del Centre de la Cultura Catalana, Teresa Cabanes, i la comissària de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2011, Montserrat Planellas, aquest dimarts al Comú d'Escaldes-Engordany.. Foto: ANA
Andorra la Vella i Escaldes-Engordany celebren aquest any per primera vegada junts els actes de Sant Joan de manera que acolliran un correfoc inèdit tant pel volum de colles de diables que hi participaran com per l'ampli recorregut que es farà, segons han explicat els responsables comunals aquest dimarts. En motiu de la Capitalitat Cultural Catalana, que ostenta la parròquia escaldenca, la Flama del Canigó arribarà aquest any a Escaldes-Engordany i des d'allà es repartirà a la resta de poblacions del Principat.
La presidenta del Centre de la Cultura Catalana (CCC), Teresa Cabanes, ha explicat que la Flama del Canigó arribarà el dia 23 a les 13 hores a la Prat de la Mola d'Escaldes-Engordany. "Cada any es fa per parròquies i per ordre protocol·lari, enguany no li tocava a Escaldes però vam pensar que era bo passar-l'hi perquè ostenta la Capitalitat", ha dit Cabanes. Un cop arribi a Escaldes, la cònsol major, Montserrat Capdevila, "llegirà un manifest adient amb la festa", ha afirmat Cabanes.

Per la tarda, està previst un acte a la plaça del Consell General, com és habitual a les 19 hores, i posteriorment, a les 22, els fallaires d'Andorra la Vella faran una encesa de falles que donarà pas, a les 22.30, al correfoc de diables, que tant el conseller de Festes escaldenc, Jordi Tudó, com la consellera de Cultura de la capital, Maite Cano, han coincidit en qualificar d'excepcional tant pel volum de colles que hi participaran com pel recorregut que es farà. Els dos també han aplaudit la iniciativa de mancomunar festes i han dit que han de continuar fent-ho.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT