PUBLICITAT

Oberta l'oficina per assessorar les petites empreses i autònoms

  • El nou servei compta amb la implicació directa de la cambra de comerç i Andorra Desenvolupament i Inversió
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca, Pilar Escalé (CCIS), Carles Aleix (ADI) i Albert Hinojosa, presenten les noves oficines, ahir. Foto: tony lara

A partir d'avui tots els autònoms i petites empreses poden fer ús de la nova Oficina d'Atenció a la Petita Empresa. Un servei que ha posat en marxa el Govern Martí i que s'ha creat per via d'urgència per donar, en un primer moment, l'ajuda necessària d'assessorament per a la presentació de comptes d'aquells negocis que superen els 100.000 euros de facturació i que tenen de termini fins el 30 de juliol. Ubicat a l'edifici administratiu del Govern, aquest servei compta amb la implicació directa d'altres entitats com la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) i Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI). La nova oficina pretén ser un punt d'informació i no de gestió de tràmits.

A partir d'aquest any és quan ja es poden aplicar les sancions per aquells negocis que no presentin els seus comptes a l'administració central, tal i com contempla la nova llei de comptabilitat dels empresaris que es va aplicar el passat exercici. Per aquest motiu i perquè des del Govern s'ha detectat un interès dels empresaris i autònoms per complir la llei, l'Executiu dóna les facilitats que calguin perquè en aquesta recta final (estem a poc més d'un mes del termini fixat) les comptabilitats estiguin presentades conforme al reglament.

L'objectiu però d'aquesta nova oficina és el de «centralitzar tota aquella informació necessària» per aquestes petites empreses que ara han de fer front a la nova legislació i reglamentació en matèria fiscal i d'altres matèries de les quals no poden defugir. «Ja vam percebre que hi ha moltes consultes disperses en diferents departaments», va explicar ahir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca.

En aquest sentit, a partir de setembre, l'atenció ja no anirà destinada especialment al dipòsit dels comptes anuals sinó a altres qüestions de diferents àmbits com el laboral, fiscal, comptable, d'immigració, d'adaptació a la nova normativa o assessorament en l'obertura de nous comerços, entre d'altres. A més Cinca va anunciar que s'està en negociacions amb la CASS perquè altres temes que depenguin de la parapública puguin també informar-se des d'aquesta nova oficina amb la implicació directa.

Guardant la privacitat / Ubicada al vestíbul de l'edifici del Govern, la nova oficina, que comptarà amb tres tècnics (de l'administració central, la CCIS i ADI), és un espai tancat que vol preservar la privacitat amb dos despatxos que tindrà l'horari administratiu, des de les 8.00 hores fins les 16.30. Ara però, amb la temporada d'estiu l'horari intensiu és de 8.15 a 14.30 hores, segons va apuntar el director d'Economia, Comerç, Indústria i Infraestructures, Albert Hinojosa. Aquesta implicació directa de la cambra i ADI, va ser remarcada per Cinca, qui va insistir en la voluntat de l'equip executiu d'unir esforços amb altres entitats «perquè no tot depengui del Govern», va dir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT