PUBLICITAT

Fitch Rating ratifica a Andbanc la qualificació 'A-'

  • L'agència millora la previsió d'evolució a estable i situa la ràtio de solvència en un 22,3%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una parella passa per davant d'una oficina d'Andbanc Foto: TONY LARA

l'agència Fitch Rating ha ratificat a Andbanc un ràting a llarg termini «A-», a curt termini de «F2» i un individual «B/C». També ha millorat la perspectiva d'evolució, que passa de negatiu a estable. Així ho va fer públic ahir l'entitat bancària, que va afegir que aquesta qualificació és un reflex, segons Fitch, d'«una marca consolidada en l'àmbit nacional, una bona gestió de l'entitat i una bona solvència i liquiditat, així com d'uns nivells satisfactoris de rendibilitat».

Andbanc va explicar en un comunicat que el ràting a llarg termini «A-» posa de manifest una baixa probabilitat de risc de crèdit, així com una forta capacitat de retorn dels compromisos adquirits. La qualificació individual de B/C avalua positivament altres factors com la rendibilitat, la integritat del balanç, les perspectives de futur i la diversificació.

D'altra banda, l'entitat andorrana va destacar que l'agència Fitch millora la previsió d'evolució a estable, ja que considera que Andbanc ha estat capaç de «gestionar amb èxit el seu portfoli i ha restaurat el seu alt nivell de capitalització a nivells anteriors a la crisi financera».

Les dades aportades per Andbanc mostren que la liquiditat es manté en bons nivells afavorida per una sòlida base de dipòsits de clients i d'actius líquids a curt termini. La ràtio de solvència se situa en un 22,3%, composada exclusivament per capital de primera qualitat o core capital.

Finalment, Andbanc va destacar ahir que ha estat l'entitat que més ha crescut en recursos gestionats de clients, de manera que es referma com el segon banc de la plaça amb un total de 7.800 milions d'euros de recursos gestionats al tancament de l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT