PUBLICITAT

DA fa el primer pas per estructurar-se com partit polític

  • La junta gestora haurà de coordinar la formació per les eleccions comunals
E. O. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Demòcrates per Andorra celebra aquest vespre una assemblea fundacional pública que ha de servir per donar el vist-i-plau a l'ideari i als estatuts i escollir una junta gestora per fer els tràmits i organitzar el que haurà de ser el primer congrés de DA. La trobada tindrà lloc a partir de les deu de la nit a l'Andorra Park Hotel. La formació ha agafat com a punt de partida la feina feta pels impulsors del Partit Reformista d'Andorra. Segons fons properes a DA, els estatuts seran força iguals als ja aprovats per aquesta formació, tot i que amb alguna particularitat, i contemplaran la possibilitat que els grups parroquials es puguin adherir sense perdre els senyals d'identitat propis. Pel que fa a l'ideari, aquest serà més obert i ampli, i una de les principals diferències serà l'adscripció a la Internacional Liberal i al Partit Demòcrata Liberal i Reformista, que quedarà pendent per a un debat posterior, com ja es va anunciar uns dies enrera.

Pel que fa a la junta gestora, aquesta estarà configurada per dos representants de cada parròquia, a més de representants dels membres del Govern, dels comuns i del grup parlamentari, segons van explicar alguns presents a la reunió que es celebrava ahir per acabar de preparat l'assemblea d'avui. Alguns dels noms que configuraran aquesta junta gestora, que a més de preparar el congrés constitutiu també coordinarà la formació de cara a les eleccions comunals del desembre, són Ladislau Baró i Enric Casadevall, entre d'altres.

PREPARANT LES COMUNALS / Les presses, si se'n pot dir així, per anar estructurant Demòcrates per Andorra com un partit polític vénen per la immediatesa de les eleccions comunals, que s'han de celebrar el desembre vinent i on bona part dels comuns hauran de canviar de líders. Es vol estar organitzat i estructurat per aquelles dates i disposar d'una infraestructura comuna. Aquesta coordinació per a les eleccions comunals és un dels encàrrecs que tindrà la junta gestora, que en aquest cas actuarà, en certa manera, com un comitè executiu del partit.

Els resultats obtinguts a la darrera convocatòria general fa que les persones que es van agrupar entorn DA vulguin repetir l'experiència ara a les comunals. A més, també per organitzar el treball i les sinergies entre el grup parlamentari i el Govern, DA necessita estructurar-se com a partit polític.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT