PUBLICITAT

De pares a fills

  • En l'àmbit d'infància i joventut, el Raonador rep queixes relacionades amb l'escola
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els expedients tramitats l'any passat pel Raonador del Ciutadà en relació amb els infants i el jovent evidencien que totes les queixes van ser plantejades pels pares. Així, el mes de juny de l'any passat, un ciutadà presentava un escrit de queixa on comunicava el seu desacord amb l'actuació de l'escola amb relació al seu fill: havia estat expulsat un total de tres setmanes coincidint amb el període d'exàmens.

A banda, el Raonador va rebre quatre demandes d'informació relatives a la possibilitat de canviar els seus fills del sistema educatiu en el qual estaven escolaritzats. En aquest cas, el Raonador va informar els demandants dels tràmits que calia a seguir amb l'objectiu de sol·licitar les escolaritzacions respectives.

És evident, doncs, que l'escolarització dels fills preocupa els pares. El que no és tan evident és si els menors, un cop siguin conscients que poden acudir al Raonador pel seu compte, també centraran les seves queixes en l'àmbit educatiu.

En realitat, els menors poden adreçar-se a aquesta institució cada vegada que creguin que els seus drets han estat vulnerats: no en va el Consell General va introduir en el camp de la competència del Raonador del Ciutadà la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets dels infants –ratificada pel Consell General el novembre de 1995–, que considera el menor com a «subjecte especialment protegit i autònom de drets».

De fet, l'adopció de l'esmentada convenció, al costat de la Recomanació 1121 del Consell d'Europa, que recomanava el nomenament d'un mediador específic, van portar finalment a la modificació de la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT