PUBLICITAT

Inici de la remodelació dels carrers de Lòria i Carvajal de Hue

  • Els treballs s'allargaran durant cinc mesos i tindran un cost total de 580.000 euros
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LôRIA

Periodic
Mayoral a la confluència dels carrers de Lòria i Carvajal de Hue, ahir Foto: ANA / A. R.

El Comú de Sant Julià de Lòria inicia avui les ja anunciades obres de remodelació i embelliment dels carrers de Lòria i Carvajal de Hue, situats a la part alta de l'avinguda Verge de Canòlich. Es preveu que els treballs s'enllesteixin en un termini de cinc mesos, cap a finals de novembre, i tenen un cost total al voltant dels 580.000 euros, que pagaran entre el Comú i Andorra Telecom.

Els treballs serviran per restituir tots els serveis –l'enllumenat públic, la canalització d'aigua potable, el clavegueram d'aigües residuals i de les pluvials, el cablejat d'Andorra Telecom i de la Mútua–, així com l'embelliment general dels dos carrers –un nou enquitranat, el soterrament dels contenidors de deixalles i la zona blava–, segons va informar l'ANA. El cost de l'obra se'l reparteixen entre la corporació laurediana, que aportarà 540.000 euros, i la parapública, que en pagarà els 40.000 restants.

LES AFECTACIONS ALS VEÏNS / El conseller d'Urbanisme del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Mayoral, va explicar ahir que «es tracta d'una obra complicada, que generarà problemes circulatoris, soroll i pols». Malgrat tot, els aproximadament 170 immobles de la zona no hauran de patir pel subministrament dels serveis perquè es faran talls puntuals quan s'hagi de procedir a empalmar canonades o cables. Igualment, el trànsit només es veurà afectat «parcialment» i els veïns i els comerços tenen garantit el pas amb el vehicle fins als seus pàrquings, segons va explicar el conseller lauredià.

Les obres comencen a la part baixa dels carrers de Lòria i Carvajal de Hue –el primer que es veurà afectat pels treballs–, i aniran ascendint. Mentrestant a l'altra part del carrer de Lòria i la zona alta del mateix carrer –que té forma de U– s'habilitarà la circulació en doble sentit.

Els veïns i comerciants de la zona han estat informats prèviament pel Comú amb notificacions a les bústies i es preveu que el cotxe de la corporació faci una crida cada vegada que hi hagi alguna novetat en els treballs a realitzar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT