PUBLICITAT

Escaldes-Engordany celebra els 33 anys amb l'estrena de la sardana 'Entre la Tosca i el Madriu'

  • Fa 33 anys que la parròquia d'Andorra es va dividir entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, i gairebé un centenar de persones ho han volgut celebrar ballant sardanes
19062011_sardanes
Un moment de la celebració de la parròquia, a la plaça Coprínceps. Foto: TONY LARA
La parròquia d'Escaldes-Engordany ha celebrat avui el 33è aniversari de la seva constitució, i ho ha fet amb l'estrena de la sardana Entre la Tosca i el Madriu que ha dedicat Serafí Miró. Gairebé un centenar de persones han ballat a la plaça Coprínceps la sardana universal i la dedicada a Escaldes-Engordany, i s'han unit a la resta d'actes en commemoració de la creació de la parròquia. La consellera de Medi Ambient, Magda Sinfreu, ha llegit la sardana i ha indicat que no podien haver trobat un dia millor per estrenar-la ja que a més de coincidir amb l'any de la capitalitat de la cultura catalana, i de ser la celebració de la parròquia, també és el dia universal de la sardana.

Fa 33 anys que la parròquia d'Andorra es va dividir entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella, i gairebé un centenar de persones ho han volgut celebrar ballant sardanes a la plaça Coprínceps. La cònsol major, Montserrat Capdevila, que també s'ha unit a la dansa, ha explicat que durant tot el dia hi haurà festa als carrers de la parròquia. Mentre a les 12 hores s'ha ballat la sardana universal, que es balla arreu, més tard s'ha estrenat la que Serafí Miró ha dedicat a Escaldes-Engordany, Entre la Tosca i el Madriu. A més, a l'acte hi ha estat present el seu compositor, Xavier Forcada, que s'ha mostrat molt content amb la celebració que s'ha dut a terme.

La cònsol major ha explicat que el Comú guardarà la lletra i la partitura de la sardana per poder ballar-la en les celebracions de la parròquia. El compositor, per la seva banda, ha explicat que ja fa gairebé un any que es va plantejar la idea de crear aquesta sardana, i que el resultat ha estat aquesta música que té el toc alegre i festiu que li dóna ser "sardanista de plaça", com es defineix.

Per continuar amb la celebració les autoritats han lliurat els pins de la parròquia a la pubilleta, l'hereu i la fadrina, com és tradició. També s'ha organitzat una arrossada popular i al llarg de la tarda hi haurà un espectacle infantil i ball de tarda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT