PUBLICITAT

64% dels vots avalen Naudi

  • El nou president es compromet a reforçar els mecanismes de participació interna i millorar la comunicació
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Al cos de l'article, el primer secretari del PS en funcions, Ferran Goya, i el president també en funcions, Jaume Bartumeu. A la galeria, Salazar, Naudi i Cornella, ahir Foto: TONY LARA / ANA - N. M.

víctor Naudi és el nou president del Partit Socialdemòcrata, després d'obtenir el suport del 63,8% dels participants en el congrés extraordinari del partit. Un resultat que, segons va manifestar al final de la jornada, legitima el comitè executiu elegit en aquest congrés. En qualsevol cas, Naudi va expressar la voluntat de recollir les diferents sensibilitats que es van fer paleses durant el dia d'ahir, arran del debat de les ponències d'Esquerra Socialista, que proposava obrir una reflexió de caire ideològic dins del partit i convocar un nou congrés l'estiu de l'any que ve, i la que va presentar Rosa Ferrer, que plantejava, literalment, «refundar el PS».

Un cop elegit el nou comitè executiu, que compta amb Judit Salazar com a primera secretària i Marc Cornella com a secretari d'Organització, el PS sembla que enceta una nova etapa. Naudi va reconèixer que el moment és difícil, tant pels resultats que va obtenir el partit a les últimes eleccions generals com per la crisi de la socialdemocràcia a tot Europa.

A l'hora presentar la candidatura, Naudi va admetre «el regust amarg de la desfeta electoral» i va advertir que, en les circumstàncies actuals, el sostre electoral del Partit Socialdemòcrata és del 40%. Un sostre que el nou president creu que es pot superar si el partit és capaç d'adaptar el discurs de la socialdemocràcia a les necessitats «de la societat del segle XXI»

Tot i que la candidatura de Naudi no proposava un nou congrés d'aquí a un any com la ponència d'Esquerra Socialista ni el nomenament d'una comissió gestora en espera de la refundació del PS, cosa que sí que demanava la ponència de Rosa Ferrer, el fet és que el nou comitè executiu també és partidari com Ferrer i com ES d'obrir un debat ideològic en el si del partit.

Així, Naudi es va mostrar obertament favorable a promoure un debat en el si de la militància del PS, amb l'objectiu de bastir un projecte que connecti amb les necessitats de la ciutadania. Conscient que aquest és un dels punts que apareixien també en les ponències d'ES i Rosa Ferrer, Naudi es va afanyar a subratllar que, en realitat, tots plegats tenen més coses en comú que no pas coses que els separin.

MECANISMES DE PARTICIPACIÓ / L'única candidatura que es va presentar al congrés –considerada «continuista» perquè comptava amb la simpatia del comitè executiu dimissionari– va presentar un pla d'actuació que preveu reforçar els mecanismes de participació de la militància, reactivant les comissions de treball del partit, i també la comunicació, tant interna com externa.

En paral·lel a aquests bons propòsits, la nova cúpula socialdemòcrata és conscient que la feina més immediata és la preparació de les eleccions comunals, que seran al desembre. De cara a la preparació d'aquests comicis , el congrés va aprovar la ponència presentada pel Comitè Local d'Ordino, que plantejava que una bona part de cadascun dels programes de les comunals –en concret, fins al 60%– siguin elaborats des de les parròquies. La resta del programa –un 40%– serà un tronc comú redactat per una comissió específica dins del PS. Finalment, tot i que transaccionada, es va aprovar una quarta ponència, amb criteris per elaborar les llistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT