PUBLICITAT

Crèdit Andorrà obté un nivell a llarg termini d''A-'

  • L'agència internacional destaca «l'acurat control i gestió del crèdit»
EL PERIÒDIC
ESCLADES-ENGORDANY

Periodic
La seu central de Crèdit Foto: TONY LARA

L' agència internacional de classificació bancària Fitch Ratings ha qualificat Crèdit Andorrà amb un ràting a llarg termini «A-» amb perspectiva estable, un ràting a curt termini «F2», un individual «B/C» i un ràting de suport 5, segons va fer públic ahir l'entitat bancària a través d'un comunicat. Segons aquest, la qualificació respon a «uns nous ràtings en línia amb la valoració que fan de l'actual situació econòmica».

En aquest sentit Crèdit Andorra va informar que Fitch emfatitza en la seva valoració «sobre la fortalesa de l'entitat bancària i el seu lideratge en el sector financer del país», malgrat que la qualificació s'ha vist afectada per la crisi de l'economia andorrana i per la situació del mercat immobiliari.

Amb tot, segons apunta l'entitat bancària, Crèdit Andorrà continua sent líder a Andorra amb uns recursos gestionats de 9.160 milions d'euros al llarg del 2010, una inversió creditícia de 3.110 milions d'euros, un volum de negoci de 12.270 milions d'euros (que representa el 36% de quota de mercat) i un benefici de 77,81 milions d'euros. Davant d'aquestes xifres a Fitch destaca «l'acurat control i gestió del crèdit que duu a terme l'entitat».

‘Sí' a l'expansió / En relació a l'anàlisi que va realitzar Fitch sobre els riscos que comporta el procés d'expansió internacional, Crèdit va informar que l'agència considera que aquests riscos queden minimitzats per la prudent i conservadora gestió del banc, per la destacada capitalització i pels importants fons propis (que han arribat als 615 milions d'euros), per les elevades ràtios de solvència (del 18,81%) i de liquiditat (del 54,68%) per sobre dels mínims legals establerts (del 10% i del 40% respectivament), i per l'obtenció d'una excel·lent ràtio d'eficiència del 44,01%.

Crèdit Andorrà és manté com el primer grup financer d'Andorra, present al Principat, Espanya, Luxemburg, Mèxic, Panamà, Suïssa i Uruguai.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT