PUBLICITAT

Funerals a Canillo i Ordino per dues de les víctimes de l'accident

  • Una de les parts emotives de l'acte ha estat quan Enric Casadevall ha intervingut tocant la cançó 'La vall del riu vermell' amb l'armònica
18062011_enterrament
Enterrament d'Elias Pérez aquest dissabte a la tarda a l'església de Sant Serni de Canillo, víctima mortal de l'accident d'helicòpter a Juclà de dimecres. Foto: ANA / A. R.
Aquest dissabte a la tarda ha tingut lloc la missa funeral per Elias Pérez, el fuster i encarregat de les tasques de manteniment del Comú de Canillo que va morir en el tràgic accident de dimecres passat a Juclà. L'església de Sant Serni s'ha quedat petita davant la quantitat de persones que s'hi han acostat per acompanyar els familiars en el darrer adéu. La seva dona, Gisela Jané, també treballa al Comú com a cap del departament de Turisme. Hi eren presents el cap de Govern, Toni Martí, la subsíndica general, Mònica Bonell, el cònsol major, Enric Casadevall i la cònsol menor, Dolors Cabot, així com tota la corporació canillenca i la majoria de treballadors del Comú de Canillo. També hi era present el secretari general de Govern, Jordi Casadevall. Una de les parts emotives de l'acte ha estat quan Enric Casadevall ha intervingut tocant la cançó La vall del riu vermell amb l'armònica.
Una altra missa funeral que s'ha fet aquest dissabte a la tarda ha estat la de Lluís Blanco, el guarda del refugi al qual estava destinat aquest estiu. La cerimònia s'ha dut a terme a l'església d'Ordino amb la presència de les autoritats de la parròquia. Aquest diumenge, a les onze del matí, i també a Ordino, es durà a terme de forma conjunta la missa funeral per les dues últimes víctimes: Jean-Claude Boulanger i Jaques Lahouille treballadors d'Helliand.

D'altra banda, des del Govern han informat que l'estat del ferit ingressat a la Unitat de Cremats dela Vall d'Heborn continua sent crític.

La trucada de Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas, va trucar divendres personalment al cap de Govern, Toni Martí, per expressar-li el condol per les víctimes en l'accident de l'helicòpter a Juclà. Mas ho va fer des de la Seu d'Urgell on va intervenir en les Trobades Empresarials del Pirineu a les quals Martí també havia d'assistir-hi però el decret de al jornada de dol nacional va fer anul·lar tots els actes públics. La conversa entre els dos mandataris va ser emotiva, segons han explicat a l'ANA fonts coneixedores de la telefonada, i es van emplaçar a fer una trobada institucional més endavant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT