PUBLICITAT

Identificades totes les víctimes de l'accident d'helicòpter a Juclà

  • Policia i tècnics de l'aviació francesa continuen investigant per esbrinar les causes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Agents de la Policia i tècnics de l'Aviació Civil espanyola inspeccionen les restes de l'aparell sinistrat, dijous Foto: TONY LARA

La policia científica dels Mossos d'Esquadra va finalitzar ahir a la tarda els treballs per acabar d'identificar les cinc víctimes mortals de l'accident d'helicòpter que va tenir lloc dimecres a la Pleta de Juclà. La informació va ser traslladada el Departament de Medicina Legal i Forense, que va iniciar els tràmits davant del batlle instructor del cas per tal de poder lliurar els cossos als respectius familiars, en el decurs del dia d'ahir.

A les 13.40 hores d'ahir divendres, el cap de la Divisió de la Policia Científica dels Mossos d'Esquadra va comunicar al Cos de Policia del Principat d'Andorra que, en espera de la confecció dels corresponents dictàmens, donaven per acabada la tasca d'identificació de les tres víctimes pendents de reconeixement: Claude Michel Boulanger, Luis Alejandro Blanco i Elías Pérez. Una feina per a la qual van recórrer al material genètic obtingut de familiars i objectes de les víctimes.

Un cop identificades les cinc víctimes mortals –les altres dues eren Daniel Curruhuinca i Jacques Lahouille–, la tasca d'investigació continua, havent pres declaració a la pràctica totalitat dels testimonis del sinistre durant el dia d'ahir. D'altra banda, ahir al matí, els tècnics francesos del Bureau d'Enquête Sur les Accidents d'Aviation i de les empreses fabricants de l'aparell sinistrat, Eurocopter –fabricant de l'helicòpter– i Turbomeca –fabricant del motor–, es van desplaçar fins al lloc de l'accident per mirar d'esbrinar les causes que van provocar la caiguda de l'helicòpter.

Pel que fa a l'únic supervivent ingressat a la Unitat de Cremats de l'Hospital de la Vall d'Hebron, el seu estat continua sent crític, després d'haver estat intervingut ahir al matí.

El Govern d'Andorra va emetre ahir un comunicat en què, a banda d'informar sobre les últimes novetats respecte a les investigacions i la identificació de les víctimes, agraïa les mostres de condol expressades pels coprínceps episcopal i francès, així com pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros. Igualment, l'Ambaixada francesa va emetre un comunicat coincidint amb el dia de dol en nom de tota la comunitat francesa a Andorra, expressant a les famílies de les víctimes que comparteix el dolor que estan vivint en aquests moments.

PRIMER FUNERAL / La missa funeral per Daniel Curruhuinca es va dur a terme ahir al matí, a l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany, segons va informar l'ANA. La cerimònia va comptar amb la presència dels seus familiars i d'algunes autoritats: el cap de Govern, Toni Martí; el ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila; els cònsols de Canillo, Enric Casadevall i Dolors Cabot, i les cònsols d'Escaldes-Engordany, Montserrat Capdevila i Meritxell Sangrà.Pel que fa a la resta de funerals, està confirmat el d'Elías Pérez, a les 16 hores d'avui –les despulles seran tot el matí al tanatori de Mereig, a Canillo, on la família rebrà el condol. També a les 16 hores, a l'església d'Ordino, es farà el funeral de Luis Blanco. I demà diumenge, ales onze del matí, hi haurà la missa funeral conjunta pels dos treballadors d'Heliand, Jean-Claude Boulanger i Jaques Lahouille, igualment a l'església d'Ordino.

Durant tot el dia d'ahir, coincidint amb la jornada de dol nacional decretada pel Govern, les banderes dels edificis institucionals van onejar a mig pal i l'Executiu va suspendre l'assistència a tots els actes públics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT